I ly av stormen

Sosiale med.blogg, breddeformat (8)

Forrige en tid tilbake opplevde jeg noen heftige dager med storm i hodet mitt. Jeg hadde fått en beskjed som uroet meg.

Tanker og følelser herjet rundt, akkurat som vinden hadde gjort de siste dagene. Landskapet ute bar preg av det samme kaoset. Mørke skyer dekket himmelen, stoler lå veltet, grener hadde knekt. Vinden fikk virkelig herje fra seg. 

Men så, plutselig, skinte solen både i tankene og i naturen igjen. Vinden stilnet, bladene beveget seg lett. En underlig og god følelse når det stilner både ute og inne. Det er deilig og en ønskesituasjon når det er ytre ting som stilner alt i form av en god beskjed, et positiv resultat, ja en positiv bekreftelse av noe slag. Men noen ganger må vi leve over tid i stormen uten denne ytre, positive bekreftelsen. Hvordan orke det, hvordan stå i det?

Forrige søndag gikk mannen og jeg tur opp på en topp ytterst ved havet her i Sandefjord. Det var sol, men blåste veldig. På toppen var det så kraftig vind at det ikke fristet å sette seg ned. Men så sa mannen: La oss gå litt avsides og se om vi kan finne ly for vinden. Det skulle ikke mye til. Bak en bergvegg var det stille. Vi spiste nisten vår mens vinden herjet rundt oss. Vi så bølgene, men der vi satt var det stille.  

Det var det jeg opplevde Den hellige ånd ville jeg skulle dele med deg i dag. Om du befinner deg i et stormfullt landskap uten denne ytre positive beskjeden ennå, så vit at Herren er den som både kan stilne og gi ly for stormen. Det er lett å si på gode dager, mye vanskeligere på tunge dager. Men Gud har lovet å være et vern og et skjold for den stormen.

«Med sine fjær skal Han dekke deg, og under Hans vinger skal du finne tilflukt. Hans sannhet skal være ditt skjold og ditt vern.» Salme 91, vers 4.

Les gjerne salme 91 i dag om du trenger å finne ly fra stormen.Den kosmiske kampen
Å høre Guds stemme