Å finne sin plass

Sosiale med.blogg, breddeformat

Har du kjent på følelsen av at du ikke passer inn, du finner ikke din plass? Da er dette og neste ukes budskap spesielt til deg.

Del 2 i å bli litt kjent med meg og veien inn i Liv til Ord. Håper at min historie også gjør din historie klarere. Del 1 finner du forrige uke med tittel: Jeg mistet jobben...
Foto: Tone midt på 70-tallet på båten som pappa seilte på.

Det var først da jeg begynte i faste jobber etter utdanninger at jeg merket en trang til stadig noe nytt. Det var gjerne etter tre år at jeg begynte å kjenne behov for noe annet. Selv om jeg hadde gode jobber så landet jeg aldri og jeg begynte å tro at det var noe galt med med meg. Det slo meg aldri at det var rammene og delvis innholdet jeg ikke trivdes i. Gründerskap var fremmed for meg, og min mormor sa alltid: Tone, få deg jobb i staten, det er trygt og godt betalt. Hun var jo et barn av sin tid og opplevde krigen med sine grusomheter og usikre, utrygge og trange tider. Men det passet ikke meg skjønte jeg etterhvert. Da var det vel noe galt da?

Den dagen min pappas reisekoffert hoppet ut av historien om meg falt ting mer på plass. Det hele begynte med at jeg lette etter hva som drev meg, hva som var motoren og gullet i min egen historie, men kanskje enda viktigere søkte jeg svar på hvorfor jeg ikke trivdes i vanlige faste jobber, på tross av gode stillinger og god lønn. 

En dag gikk jeg rundt i morgenkåpen på soverommet og ba og scrollet gjennom min egen livsreise og lette etter gull. Jeg var midt i 40 årene. Plutselig hoppet pappas reisekoffert ut av fortellingen. Jeg var 7 - 8 år og pappa var kommet hjem fra sjøen. Det var seks mnd siden jeg så ham sist, og jeg hadde alltid en forventning om å finne spennende ting i kofferten hans. Hver gang jeg åpnet lokket og kikket nedi kriblet det i en liten barnekropp. Hva var det slags eventyr pappa hadde bragt med seg hjem denne gangen? Det kunne være en sombrero fra Mexico, en utstoppet piraya fra Brasil, skinnende kobberfat fra Midtøsten, eller rulleskøyter fra Amerika. Alt sammen skapte historier i mitt hode og jeg lengtet etter å være med, oppdage, se, kjenne, smake og føle alt det spennende som var der ute. På soverommet den morgenen forsto jeg noe dypere, at det bodde en liten eventyrer i den jenta som åpnet pappas reisekoffert. Og i samme øyeblikk opplevde jeg den himmelske bekreftelsen: 

Tone, jeg skapte deg slik, jeg trenger også eventyrere i mitt rike. 

Der og da kjente jeg en trygghet på at det er greit å være meg og at mine talenter trengs i denne verden.

Det kan være lurt å stille deg selv og Gud noen spørsmål om du kjenner du ikke helt har landet og funnet din plass. Er det rammene du ikke trives med, innholdet, eller kanskje begge deler? 

Det å kartlegge dine verdier er utrolig oppklarende. Da jeg lærte mer om dette og forsto viktigheten av å leve etter de, skjønte jeg jo hvorfor jeg ikke trivdes i faste jobber. Trygghet i form av fast jobb var ikke viktig for meg, det opplevdes kvelende. Men frihet var enormt viktig, skjønte jeg. Og det passet jo helt til eventyreren i meg. Så frihet trumfet trygghet i mitt liv. Andre spørsmål du kan stille deg er: Når kjenner du at du virkelig trives. Hva gjør du da? Når glemmer du tid og sted. Hva holder du på med da? Hva savner du i livet ditt? Er det noen du ser opp til, eventuelt hva slags sider ved dem ser du opp til? Dette kan si noe om dine verdier.

Selv skjønte jeg at jeg trivdes når jeg formidlet noe, og spesielt noe som ga andre en åpenbaring, en aha-opplevelse, et resultat, eller ny retning. Så dermed så jeg at å skape noe nytt, og resultat var viktige verdier for meg. Ved å jobbe slik kan man se klarer hva som tapper og hva som stjeler energi. 

Nå må jeg virkelig si at det er ikke bare, bare å skape seg en egen bedrift hvor jeg kunne gjøre det jeg elsket, og samtidig få nok inntekt. Jeg er ikke helt der ennå, og kjenner jeg må tett på Gud og be om visdom, hans vei, og ikke min vei. Men det kan vi trygt gjøre fordi vår Far har skapt oss, han kjenner oss, bekrefter oss og vil vise vei.

Nå er det jo andre ting enn bare rammer og innhold i vårt arbeide som kan gi en opplevelse av å ikke være på plass. Men ved å jobbe med det og søke Gud tror jeg av hele mitt hjerte at Gud har en plass for oss alle.

Men det er i overgivelsen at det virkelige gullet skapes, når vi gir vårt liv, vår historie til han som skapte oss og sier: Lær meg og vis meg den vei jeg skal gå.

Neste uke ser vi mer på gullet i din historie og hvordan verden kan få nytte av den.

Trenger du mer klarhet i hva som er din plass? 

Da vil en coachingsamtale for å se på dine verdier legge et godt fundament. Det gir klarhet i hva som gir glede og energi og hva som tapper. Da har du et godt utgangspunkt for å finne din plass. Et kompass å styre etter i mange situasjoner. 

Bare ta kontakt med meg så tar vi en gratis avklarings-samtale først. Kontakt meg på: post@livtilord.com, eller messenger. 

Jeg mistet jobben
Oppdag gullet i din historie