Å la humla suse

Sosiale medier, breddeformat (5)
For mange år siden, kanskje 10-15 år siden, midt i den travleste tida med fire barn og mange behov og et svært krevende liv til tider, måtte jeg en tur til legen. Jeg husker ikke hva det var for, men jeg husker hva han sa til meg.

- Tone, nå får du to ukers sykemelding, og så lar du humla suse litt.

Legen synes altså at jeg skulle droppe dårlig samvittighet og ta imot den lille pausen han kunne tilby. Det var virkelig noe herlig befriende i den setningen, som for alltid vil henge med meg.

Når jeg skriver dette er jeg på Nord Kypros i vår lille oase. Planen med dette to ukers oppholdet var å klargjøre leiligheten for utleie, deretter var det hvile, og fortsette å skrive på boka. Det som er litt artig er at når jeg er her er jeg nesten mer sosial og aktiv enn hjemme. Her har folk god tid, og inviterer med. Så langt har det blitt lunsj med en iransk ung dame, middag med to norske par, invitasjon til en kaffi med min Kasakhstanske nabo, en mulig lunsj med en dame fra Sveits. Middag på en sjarmerende, lokal landsby taverna med norske venner, og sånn kunne jeg fortsatt. 

Skriving har jeg ikke fått gjort så mye av så langt, og da kom den dårlige samvittigheten. Men i går, da jeg spaserte ned til sjøen for å ta et havbad, slo den setningen ned i meg igjen. Tone, la bare humla suse. La det skje det som skjer, og kjenn hva du trenger og gjør det. Jeg trenger en passe dose sosialt, og masse alenetid, tur i fjellet, så mye jeg klarer med et prolaps som fremdeles verker, sjøbad nesten hver dag. Tid med Gud, ro, klarhet, sol i ansiktet. Noe sånt trenger jeg. 

Ingen ting er bedre for et menneske enn å spise og drikke og unne seg gode dager midt i alt sitt strev. Men jeg fikk se at også dette kommer fra Guds hånd. For hvem kan spise og være glad uten at det er gitt av ham? Forkynneren 2, 24-25.

Så dermed takker jeg Gud for de gode gavene, kjenner på eget behov, og handler på det. I dag skinner sola og jeg tenker jeg tar med meg bibel, notatbok og går så langt jeg orker. Og der lar jeg humla suse litt.

Hva trenger du?

Ønsker du å sikre deg gratis inspirasjon og påfyll så er det lurt å følge Liv til Ord på epost. Som takk får du en gave. Sjekk denne linken.  

Tone Dalhaug-5
Smerte betyr ikke slutten
Turbulens kan være bra