Hvorfor visner blomstene?

Sosiale medier, breddeformat (3)
For noe dager siden ryddet jeg bort alt av blomster i vinduskarmen på kjøkkenet. Halvdøde og visne var de blitt. En inntørka urteplante og en hengeplante som ikke så særlig fornøyd ut gikk også rett i jordkomposten. Jeg får rett og slett ikke dette til, sukket jeg til meg selv.

Ved inngangsdøren oppdaget jeg til min IKKE store overraskelse at sommerblomstene også hang med hodet. Er det mulig, sa jeg nærmest høyt til meg selv. 

På en tur til Nord Norge for noen år siden besøkte jeg en dame som hadde en nydelig blomstrende hage, og det i et langt mer hardført område enn vi bor. Var det mulig, liksom. Hvordan får du det til, spurte jeg? Vann, det er berre vann, svarte hun på lun nord norsk dialekt. Jeg lo, men hun var helt alvorlig. 

Det enkle svaret er nok at plantene til de som lykkes har gode vekstvilkår. De vannes, pleies, klippes og stelles. Hadde jeg gjort det samme så hadde jeg også fått det til, det tror jeg faktisk. Men jeg har ikke interesse nok. Jeg kjøpte to rosebusker for et par år siden og det var en sort som var veldig enkel å beskjære. Men nå ser de ville og rare ut og jeg husker knapt hvordan de skulle beskjæres for å holde seg vakre. Jeg kunne sukket igjen…. Jeg skulle gjerne hatt en fantastisk, blomstrende hage, men innser at det ikke kommer til å skje. Det er for mye jobb til at jeg ønsker å prioritere det. Jeg vet at skal jeg få til noe sånt krever det pleie og oppmerksomhet, vann og stell. 

Det å leve ut et kall, en drøm, en ide kan også oppleves litt slik som med å plante en hage og se det blomstre. Det går ikke av seg selv, selv om man har Gud og troen i det. Det trengs gode vekstvilkår også der. Du må pleie, stille opp for og vanne ditt kall, din drøm, din ide for å se det blomstre. Alt i livet må vannes, pleies og næres for å få resultat. Troen, helsen, hagen, familien, ideen, visjonen. Kanskje er det noe som henger litt vissent i ditt liv, isåfall gi det vann og stell, dvs. hvis det er viktig nok for deg.

For å hjelpe deg som bærer på gudgitte drømmer og ideer har jeg laget Våg podkastmagasin og coachingfellesskapet Lydiakvinner. Det er laget nettopp for å gi gode vekstvilkår for kristne skapere. Jeg skulle ønske Våg, eller Lydiakvinner fantes da jeg var i startfasen av min reise, eller midt i, eller nå. Derfor lager jeg det jeg selv trengte og trenger. Er det behov for noe sånt ? Isåfall går vi igang til høsten. Du kan lese mer om det i linker under her.

Uansett, finn ut hva du må rydde ut, og hva du vil prioritere i liv og tjeneste. Jeg tror rett og slett at årsakene til at blomster ofte faller igjennom hos oss er at de krever mer stell, og sommerblomstene ute krever veldig mye vann. Mer enn jeg er villig til å legge i det. I kjøkkenvinduet byttet jeg ut blomster med kaktuslignende planter. De kledde vinduskarmen på kjøkkenet mye bedre og passer perfekt i vårt hus. Det ble både pent, kult og lettstelt og passer min stil mye bedre. I tjenesten min Liv til Ord rydder jeg også bort det visne og det som tapper for mye. Da blir det enklere å stelle det andre, og jeg ser klarere hva som egentlig er det Gud kaller meg til. Men jeg må likevel vanne og stelle det jeg er kalt til. Ellers vil det visne det også.

Våg og Lydia vil inspirere deg slik at det du vil satse på får bedre vekstvilkår.

Er du klar for et skifte?
Skatten vi bærer på