• Tone Dalhaug

Vandreren ga meg kraften tilbake.

Hvordan klarer du så mye, var det ei som spurte. Vel, jeg må bare skuffe deg, jeg klarer ikke veldig mye, men jeg har mer kapasitet enn jeg har hatt på lenge og en av nøklene fant jeg helt tilfeldig hos vandreren.

LIVTILORD.COM-2

Å klare fulltidsstudier på en master, etablere et magasin, og ha familie og hverdagen ellers kan virke mye for noen, men jeg har skjært ned på det som kan skjæres ned på og prioriterer. Jeg utnytter muligheter, som å lese på do;) tar med fagbøker på togturer og lange, rette bilturer hvor mannen er sjåfør, og er nok heldig som har en mann som har tatt seg av det meste i de ukene jeg har vært 100% inni studiebobla.

Når det er sagt, det så mørkt ut et par ganger. Midt i eksamensinnspurt fikk vi en begravelse. Min mommo og barnas oldermor. Hun ble nesten 100 år, men likevel, ting skal sorteres, snakkes om og markeres. I tillegg ble skuldrene vrange, allerede ved min 2. eksamen og de ville ikke skrive en stund. Jeg trodde løpet var kjørt, men ved Guds nåde gikk det.

Jeg har reflektert litt over hvordan hverdagen har endret seg fra bare et par år siden, til nå. Jeg har nok vært litt overrasket selv over hvor mye jeg klarer nå i forhold til for et par år siden. En ting er at det var tiden, tror jeg. Alt har lagt seg til rette. Men selv om det var tiden så går ikke ting av seg selv. En nøkkel har vært å jobbe fokusert i perioder, utnytte alle muligheter, som bilturer på rette veier, og redusere ned på andre ting. Jeg har også lært å lytte til kroppens signaler, men da må man forstå signalene. For min del måtte det en 4 mnd sykemelding til for noen år siden før jeg skjønte dette. Regnestykket må gå opp, man kan ikke bare fylle på og fylle på. Da renner det over. Jeg kjenner at jeg trenger mye ro, påfyll av ting som gir energi og mye turer ute i naturen. Og det har jeg fått, mer enn noen gang faktisk, og det uten å springe fort.

Det som slo meg var at jeg hverken  har spurtet, heller ikke løpt maraton, jeg hadde vandret dette halvåret. Vandret med Herren som det står i Bibelen. Vandreren kommer veldig langt, han ser mye, har god tid, selv om han går fremover. Han tar pauser og lar sansene kjenne på det han erfarer. Vandreren går opp på høyder og ned i daler. Han forblir ikke noen steder, men går alltid videre, i et tempo som gjør at han kommer dit han skal. Jeg tenkte også på Jesus som vandret mye, og Emmaus vandrerne. Og Herren som vandret i hagen. Vandre er et nydelig ord. Kjenn på det….vandre… Går ikke pusten roligere nå, og slipper ikke spenningene taket når du kjenner på innholdet av å vandre. Noe har endret seg inni meg, kjenner jeg. Jeg stresser ikke, haster ikke, men hviler i Herren. Han har kontroll, vit det. Det har vært en prosess og jeg lærer stadig. Men Herren gir visdom.

Etter dette halvåret har jeg fått det så sterkt for meg at jeg vil fortsette med å vandre gjennom livet som ligger foran meg, ikke springe. Hva med deg?

Ønsker deg og dine en riktig God jul, og håper du får tid til noen vandreturer hvor sansene er åpne og Herren får møte deg. JA, kanskje kan dere vandre sammen:-)

Juleklem fra Tone.

Vil du bli inspirert til å våge mer, så sjekk ut det nye nettmagasinet VÅG, som gis ut av liv til ord. Jeg gleder meg til å dele inspirerende historier om kvinner som tar små og store modige valg med deg. Og blir du oppmuntret av det som deles fra LIV TIL ORD så send mail videre til dine venninner, søstre, eller døtre. Del på FB, eller anbefal siden via FB.

#hvile #Vandre #visdom

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle