• Tone Dalhaug

Tenk som en fotograf.

Lys,fokus,balanse.

11.febr. 2015.

Jeg tok meg en joggetur langs sjøen en ettermiddag. Lyset var spesielt fint og jeg stoppet opp ved en strand. Jeg tok frem mobilen og ville fange et øyeblikk. Jeg prøver ulike utsnitt, flytter meg, skifter vinkel, leter etter det gode lyset, rydder unna støy.


dreamstime_l_49083166_fotor

Jeg prøver å fange det varme lyset på holmen. Det har en rølig glød på ettermiddagen og holmen skinner så vakkert ute i havet.

Lyset er kanskje det viktigste når du tar bilder. Lyset skaper den helt spesielle stemningen, og lyset varierer gjennom dagen, både i farge og styrke. Lyset er det som løfter frem motivet ditt, det som får det til å fremstå helt spesielt og gir det ekstra glød og liv. Å leve sin hensikt handler også om å ha en lyskilde som løfter frem det som bor i deg. Denne kilden er for meg min kristne tro. Den gir meg klarhet og retning, og denne kilden har vist meg hva mitt motiv er. Men det krever at jeg lar lyset få skinne gjennom meg.

Jeg trykker på det stedet i bilderammen hvor jeg vil ha fokus. Holmen blir klar og tydelig.

Når du har det gode lyset er nest steg å fokusere. Hva er det som er budskapet i bildet ditt? Du kan styre opplevelsen av et bilde ved å endre fokus. Hva vil du ha frem, hva skal duses ned?

«I livet vårt er det mye som kan ta oppmerkomheten vår, og det er mye som kan være kjekt, men hva er det lyset ditt skinner på. Hva er det lyset inviterer deg til å fokusere på?»

Jeg zoomer litt inn og flytter litt på meg. Jeg vil rydde unna forstyrreler som kan ødelegge det vakre motivet som er i fokus.

Balanse er viktig når du komponerer et bilde. Det er også viktig i livet. Når du har lyskilden på plass og du vet hva som er budskapet ditt , da er det tid for å rydde unna alt annet. Gjør du ikke det blir du sliten. I mitt liv må jeg være kjempenøye med hva jeg sier ja og hva jeg sier nei til. Hvis ikke forstyrrer det hele bildet mitt. Jeg klarer ikke leve min hensikt, og motivet vil bli rotete for de som ser og hører på meg. Jeg vil ikke klare å levere, rett og slett. Hverken her eller der. Det blir ubalanse og uoversiktlig.

Fotoet blir ganske vakkert, på tross av et lite mobilkamera. Lyset var godt, motivet i fokus, og jeg fikk ryddet bort forstyrrelser. Det ble en bra balanse i bildet. Om ikke livet ditt til nå føles som det er av topp kvalitet, gjør det ingen ting. For Ham som er lysets kilde, Jesus, ønsker å hjelpe deg og finne retning, og løfte frem det beste i deg. Din jobb er å fokusere og finne balanse. Hilsen Tone;)

Vil du ha ukentlige oppmuntringer og tips i det å leve sin hensikt, rett i innboksen din? Skriv din epost i feltet øverst til høyre:-) Blir du oppmuntret eller inspirert setter jeg pris på at du deler videre:)

Trenger du hjelp til å komme videre i ditt liv? Bærer du på drømmer du vil ta på alvor dette året?  Står du i veikryss og trenger hjelp til å finne retning ? Coaching er et flott verktøy som kan hjelpe deg videre. Ta kontakt for en gratis og uforpliktende telefonsamtale dersom du vil vite mer.  Kontaktinfo her. Mer om coaching her. Hilsen Tone;)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle