• Tone Dalhaug

Ta med deg pengevesken!

Her om dagen fikk jeg en herlig opplevelse da jeg leste i Bibelen. Jeg oppdaget noe jeg ikke hadde sett tidligere, iallefall ikke reflektert over. Det er så stilig, når ord blir levende, og du ser poeng du ikke har sett før.

LIVTILORD.COM-6

Scenen er slik: Jesus er på vei til Getsemane. Det nærmer seg tiden hvor han tas til fange og blir korsfestet. Peter har akkurat proklamert at han er villig til å gå i døden for Jesus, men Jesus forteller ham at han kommer til å svikte før hanen galer. De fleste med litt bibelkjennskap kan denne historien. Og kanskje fordi den er så kjent så glipper det noen vers for meg imellom scenene. For i overgangen, før Jesus drar til Oljeberget, sier han noe merkelig. Først minner han disiplene om at de aldri har manglet noe når de har fulgt ham, og han sa jo faktisk det når han sendte dem ut, at de ikke skulle ta med seg noe, hverken penger eller ekstra sko. Og for mange har det blitt et bilde på å leve enkelt. Ikke noe galt i det, men det er ikke nødvendigvis en fasit. Jesus gjentar dette nå, at sånn var det, men det kommer ikke til å bli slik når Jeg drar. Det blir en annen tid, sier Bibelen. Da skal dere ta med dere pengevesken, sekken om dere har, og sverdet. Om dere ikke har sverd, så kjøp et, sier Jesus.

Nå er ikke min opplevelse/forståelse av teksten en fasit, så du er helt fri til å lese det på en annen måte:-), men det er tydelig et før og etter, og Jesus forbereder oss på det. Vi forberedes på at vi skal bruke ressursene våre, ikke tenke at vi ikke trenger det, eller at det ikke er gudfryktig nok å ha med seg pengevesken og tingene sine i tjenesten. Og vi skal være forberedt på kamp. Det blir ikke på samme måten som når Jesus gikk på jorden, men likevel han har lovet å være med. Jeg ble faktisk oppmuntret av dette, fordi jeg vet han er med, og når livet er tøft er det sånn det er, for oss alle. Og, vi skal bruke det vi har fått, være frimodige på å ta med oss både talenter og verdier på veien med å tjene. Jobb, tjen penger, bruk talentene dine, del, lev, følg Han, vær beredt:-) Det er livet det:-) God uke til deg med alle dine resurser og ditt sverd i beredskap.

Hilsen Tone:-)

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle