• Tone Dalhaug

Smerte betyr ikke slutten.

Har du kjent på så mye smerte, eller sorg, at du nesten har mistet troen på at det noen gang kan bli bedre? De siste ukene har jeg hatt enorme ryggsmerter pga et prolaps. Til tider var det så ille at vi vurderte ambulanse og sykehus. Jeg kunne knapt bevege meg, jeg tålte ikke de kraftige smertestillende og anbefalt behandling gjort vondt til ekstremt vondt. Det varte i så mange uker at jeg til slutt fikk tanker om at jeg aldri kom til å bli bra igjen. Men jeg har erfart noe veldig kraftfullt gjennom disse ukene som jeg vil dele med deg.


Akkurat når jeg skriver dette er jeg så mye bedre at jeg kan sitte i en myk sofa med støtteputer i ryggen, men de siste ukene har jeg lagt i senga og på en sofa veldig mange timer av dagen. Det har gitt meg anledningen til å be, lese, snakke i telefon og tenke. Prolapset skjedde rett etter jeg avsluttet et 9 måneders arbeidsprosjekt i kirken jeg går i og planen var å bruke et par måneder til å søke Gud om veien videre. I tillegg skulle jeg være aktiv i å bygge opp firma igjen. Men jeg klarte ingenting, annet enn å lese og be.


Visjonen har lagt død det siste året, men dette prolapset tvang meg til å hvile enda mer og gjennom denne stille tiden våknet noe i meg igjen. Smerten ble ikke slutten, tvert imot ble det begynnelsen. Jeg kom til å tenke på at slik opplevde kanskje disiplene det også da de fikk et møte med Jesus etter oppstandelsen. Bare kort tid før korsfestelsen snakket han om det som skulle skje og at det var best for dem at han dro. Det må ha vært helt merkelig å høre Jesus tale slik. Hvordan kunne det være bedre at han gikk bort, underforstått at han skulle dø. Alle deres håp og drømmer ville vel dø med ham. Alt de hadde ofret og gitt av sin tid, smerter de hadde kjent på, spørsmålene og håpet. Det må ha vært fryktelig vondt å høre at det snart var over og at Jesus mente det var best slik.


Jesus så smerten deres og han trøstet dem med at sorgen skulle vendes til glede. Han sammenlignet det som skulle skje med en fødsel. Det innebærer stor smerte å føde, men det er ikke slutten, det er bare begynnelsen på et nytt liv.


Tidligere i dag gikk jeg en liten, rolig spasertur rundt gården her vi bor og plutselig får jeg tanker og løsninger for denne nettsiden og for visjonen min som har lagt død lenge. Alt som har vært tåkelagt ble klarere og du ser noe av resultatet her. Jeg tror det var frukten av en lang ørkenvandring og mange uker med hvile og stillhet.


Det å følge drømmer og kall, det å våge, det kan absolutt bringe med seg lange ørkenvandringer og være svært smertefullt. Og mens man befinner seg der er det lett å tenke at det er over. Jeg er ikke igjennom hverken smerten eller ørkenen, men jeg ser en oase der fremme og jeg vet at ørkenvandringer tar slutt. Det har jeg erfart igjen og igjen og det erfarte israelsfolket også. Så i dag ville jeg dele med deg at smerte og ørkenvandring betyr ikke slutten, den kan også bringe frem nytt liv.


Hilsen Tone, journalist, coach og forfatter.

Følger du meg på epost? Hvis ikke kan du gjøre det ved å klikke her. Som takk får du mine 12 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre drømmer og kall, helt GRATIS!


155 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle