• Tone Dalhaug

Ser du på ikkene, eller mulighetene?

Å endre perspektiv, gir ny innsikt.

Halvveis inni denne teksten fikk jeg en fornemmelse av at jeg har skrevet om dette før. Jeg ser nå at jeg sneiet innom ikkene for noen uker siden, men i en litt annen vinkling. I og med jeg kjenner på dette ennå, og deler av min egen erfaring, så tror jeg at jeg lar det gå ut slik likevel. Tror dette er viktig.

For tre år siden orket jeg ingen ting, annet enn å ta meg av familie. Vi hadde det så krevende og jeg hadde ikke ork til noe ekstra. Jeg la alt arbeide ned, drømmen og visjonen jeg hadde fått, ordene jeg så tydelig hørte om å hoppe fra bord, de forsto jeg ingenting av. Jeg var ferdig med frilansing og jeg var så sliten da jeg sa ja til å skrive den siste reportasjen at jeg holdt på å kaste opp.


IMG_0814
Jeg har ikke penger, jeg orker ikke, jeg er ikke i form. Jeg er ikke god nok, jeg er ikke…

Bare å skrive disse ordene gjør vondt. Jeg kjenner en sånn negativ energi i dem. Vi mennesker har en tendens til å være av og på. Kanskje derfor så mange møter veggen. Å finne balansen er viktig. Når jeg kom i gang igjen var det langt ifra full gass. Det er det heller ikke ennå. Hva nå full gass måtte være. Hvor fort går det da?

Min største IKKE er, jeg orker ikke. Jeg er redd for å ta på meg for mye, redd for å bli for sliten igjen. Jeg orker ikke det. Det er helt greit og viktig hensyn å ta. Men løsningen er ikke å la være å bevege seg, men å finne den formen som passer deg, det tempoet som er orkbart, det oppdraget som gir energi. Gjennom en prosess har jeg lært meg selv å kjenne bedre, jeg har bedt Gud om visdom og fått det. Det er akkurat som en føler er koplet inn og som varsler i rett tid. Du vet utelampene som har lyssensorer og kopler seg på når mørket når en viss styrke. Så når jeg sitter og planlegger veien videre, ideer som kommer, så spør jeg meg selv: Hvor mye orker jeg, hvordan skal uken min se ut, hvor mye tid vil jeg bruke på det. Hva kan jeg klare?

Kjenner du hvordan energien endrer seg? Denne måten å tenke på bringer håp, muligheter, ro, fred, engasjement. Tenk, jeg kan faktisk klare noe, jeg kan sette premissene, jeg kan bevege meg, og det vil påvirke både meg og mine omgivelser positivt. For et herlig perspektiv, å se på hva som er mulig, istedenfor ikkene.

Hilsen Tone – journalist,coach og inspirator. 

Trenger du hjelp til å se veien videre, eller å finne dine verdier som kan hjelpe deg å styre bedre og ta bedre valg? Våger du å ta steget? Ta kontakt for en uforpliktende og gratis samtale så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre:) Jeg er ganske grei å prate med;)

TLF: 92 85 34 03.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle