• Tone Dalhaug

Ser du den ikke?

Jeg tror Gud holder på å lære meg noe denne sommeren. Han vil lære meg noe om å stole på Ham, alene. Men hvordan i all verden lærer man det?

Jeg hadde en inspirerende samtale med en dame her forleden. Jeg nevnte disse tankene om hva Gud gjør i mitt liv. Vi samtalte på telefon, men hadde aldri møtt hverandre. Så trekker hun frem en historie fra Bibelen, historien om Hagar som dro ut i ørkenen med sønnen sin, fordi Abrahams kone Sara ikke orket å se trellkvinnens sønn spotte, står det. Gutten som Hagar hadde fått med Abraham på Saras befaling. Det var nok ingen enkel situasjon det hele og alle bar på sorg, både Hagar, Abraham og Sara.


And God opened her eyes, and she saw a well of water;-2

Så forteller hun noe jeg ikke har tenkt på, at kilden med vann som Hagar så sårt trengte var der hele tiden, men Gud måtte åpenbare den for henne. Det står i 1. mosebok at Gud åpnet hennes øyne slik at hun så vannkilden. Det kjente jeg berørte meg så sterkt. Det vi trenger til enhver tid er rett ved oss, men våre omstendigheter kan dekke for våre øyne. Bare se for deg sorgen og frykten Hagar må ha kjent på. Øynene hennes var fylt med tårer. Er det ikke ofte slik at sorg og smerte, og ikke minst frykt kan hindre oss i å se klart.

I den situasjonen jeg befant meg i ga dette veldig trøst. Ikke bare i frykten jeg kjente på i forhold til en situasjon jeg var i, men også i forhold til min visjon, familieøkonomien, ideer jeg trenger, kraft, retning, ja alt. Jeg fikk en åpenbaring og så at tilliten min til Gud hadde sprekker i fundamentet. Det er dette han vil fikse på i mitt liv nå. Rystelser kan slå sprekker i våre liv, akkurat som i grunnmuren på et hus. Men nå er det tid for å tette sprekkene og få øynene åpnet og se kilden som er rett ved oss og stole på HAN. Det som er så befriende med det er at vi slipper å søke så mange andre steder, hit og dit, men hvile i at freden og løsningen er rett ved oss, til enhver tid.

Kilden til det du trenger er også rett ved deg. Ser du den ikke, så be Gud åpne dine øyne.

Vær oppmuntret og gå og drikk av kilden:-)

LIV TIL ORD har en rekke nye produkter fra høsten. TA en titt her, og klikk på det som interesserer deg:-) Hilsen Tone.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle