• Tone Dalhaug

Selvutvikling eller selvinnvikling.

Jeg hørte en gang et intervju med en pastor som drev et stort utadrettet arbeid blant trengende mennesker et sted i USA. I intervjuet forteller pastoren om en dame i kirken som kom til ham for å få hjelp. Hun var tung i blikket og var både trist og deprimert. Hun la ut om alle sine problemer. Pastoren lyttet en stund, og kunne jo foreslått et selvutviklingskurs, men han gjorde ikke det. Istedenfor foreslo han at damen skulle dra hjem å bake en stor haug med boller og deretter gå til uteliggerne for å dele ut. Damen ble ganske fornærmet fordi han ikke tok problemene hennes seriøst og hun gikk sin vei fra samtalen.

Noen uker senere kom damen på besøk til pastoren igjen. Denne gangen hadde hun et helt annerledes uttrykk i ansiktet. Hun strålte. Pastoren lurte på hvordan det gikk med problemene og damen svarte: Jeg har ikke hatt tid til å tenke på dem pastor, for jeg baker hver dag og besøker uteliggerne.


Selvutvikling eller selvinnvikling
«Kan det hende at et utadrettet fokus har større verdi og mer mening i seg enn et innadrettet fokus?»

Jeg undrer meg på om dette innadvendte fokuset heller skaper selvinnvikling? Og hva er alt dette et rop om, egentlig? Er det en søken etter mening, finne retning, leve ut noe man ikke helt vet hva er…for det åndelige aspektet er også blitt stort i denne industrien. Hvorfor er det det?

«Er det evigheten som er nedlagt i våre hjerter, som det står om i Bibelen, som roper etter næring?»

 Jeg har veldig tro på å leve ut sin hensikt, mer enn et potensiale. Det siste kan bli riktig strevsomt. Jeg har potensiale til å bli sivilingeniør, ja faktisk anbefalte flere lærere meg å bli det. Men det var ikke min hensikt her i livet og jeg har ingen intensjoner om å leve det ut.

Jeg tror denne lengten etter selvutvikling og selvrealisering handler om en åndelig lengt dypest sett. Og jeg vil være så frimodig å si at Bibelen forteller om dette, og den forteller om en vei som vil tilfredsstille alle dine behov. Den forteller også om en sannhet og om livet. Er det ikke det vi leter etter? En vei, retning, noe som er sant og noe som gir liv og mening. Jesus er alt dette, sier han; veien, sannheten og livet. Å ta imot dette har gitt meg et eventyr av et liv, mer enn noe selvutviklings og meditasjons og englekurs noen gang vil gi.

Guds hensikt for oss har et utadrettet fokus. Det involverer alltid andre mennesker. Jeg tror nøkkelen til selvutvikling er å kjenne etter hva du elsker å gjøre. Hva er det som får tårene til å sprette? Når kjenner du at du lever? Når du har dette svaret er du på god vei til å leve et sterkt liv. Kopler du i tillegg på troen, og lar den være hjerteslaget, vil du virkelig leve din hensikt. Da utvikler du deg i rekordfart, samtidig som du deler ut boller til uteliggerne. Og selvutviklingskurset…ja det husker du ikke engang hvorfor du trengte.

Trenger du hjelp til å finne denne hensikten, eller veien? Ta kontak. Gratis og uforpliktende. Send en mail via kontaktsiden. Blir du inspirert eller oppmuntret, del gjerne videre innlegget og anbefal fb siden min. Det hjelper meg til å nå lenger ut og inspirere flere:) Vil du ha inspirasjon og tips rett i innboksen, skriv din epost inn i feltet øverst til høyre. Hilsen Tone

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle