• Tone Dalhaug

Salt og søtt.

En perfekt kombinasjon.

Popkorneksperimentet hjemme hos oss en lørdagskveld minnet meg på en viktig sannhet om det å leve et målrettet liv og leve sin hensikt. Eldstemann elsker å eksperimentere med mat og godsaker, og her en lørdag måtte jeg bare prøve noe godt fikk jeg høre. Vi hadde poppet en stor gryte med popkorn og saltet dem lett, og jeg var i grunnen klar til å fortære hele bollen. Salte popcorn er min snackfavoritt nr. 1.


canva foto

Den foruderlige blandingen av salt og søtt kilte smakssansene maksimalt. Kombinasjonen brakte en perfekt balanse i munnen. Og jeg måtte konstantere at det bittelille søte hadde hevet popkornopplevelsen til et enda høyere nivå. At det var mulig visste jeg ikke, men jeg burde visst. Fordi, når jeg spiser salt mat, får jeg lyst på noe søtt etter en tid, og motsatt. Spiser jeg mye søtt, får jeg trang til noe salt etter en tid. Og jeg hadde helt glemt smågodtfavoritten lakris og bringebær.

«Faktum var at denne salt-søte blandingen ga meg en smaksbalanse, og trangen etter noe annet kom ikke den kvelden.»

Det er noe med denne balansen som vi trenger. Kroppen trenger hvile og bevegelse. Dersom vi sover for mye forskyver døgnet seg, og dersom vi er våkne for mye blir vi slitne og ukonsentrerte. Vi har natt og dag. Vi har latter og tårer. Det er fordi vi våger å oppleve sorg at vi også kan kjenne på kjærlighet. Vi vet det, likevel har vi så lett for å glemmer eller ignorere denne balansen. Vi kan gå på akkord så lenge at vi mister kraften i livet. Vi kan leve på tvers av våre verdier slik at vi blir syke. Vi kan trene oss syke, spise oss syke, ofre oss syke og jobbe oss syke.

«Vi kan si ja for mye og nei for lite, og vi kan si nei for mye og ja for lite. Det blir feil uansett, fordi det er ublanse.»

Et målrettet liv krever balanse. Litt salt og litt søtt. Husk på popkorna med sirup når du kjenner deg sliten eller motløs. Stopp opp litt og still deg spørsmålet: Hva er det jeg mangler i livet akkurat nå for å leve målrettet og i balanse?

Trenger du hjelp til å leve målrettet og i balanse ? Ønsker du å vite mer om coaching? Gratis og uforpliktende? Send en mail via kontaktsiden. Sammen finner vi ut om jeg kan hjelpe deg videre i dine prosesser. Blir du inspirert eller oppmuntret, del gjerne videre innlegget og anbefal fb siden min. Det hjelper meg til å nå lenger ut og inspirere flere:) Vil du ha inspirasjon og tips rett i innboksen, skriv din epost inn i feltet øverst til høyre. Hilsen Tone

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle