• Tone Dalhaug

På grunn av din historie…

Hvor ofte hører vi ikke oss selv og andre snakke vår egen historie og våre talenter ned. Nei, jeg kan jo ikke, nei, det er vel ikke bra nok. Jeg har jo ikke…Det virker som om vi vurderer vårt bidrag utifra alt vi ikke har, eller føler vi ikke har. Vi føler oss sjeldent bra nok til å bli brukt. Men hva om vi snudde det hele opp ned.


IMG_3149

Å se den spektakulære middelalderborgen i Carcassonne i Frankrike var en spesiell opplevelse. Bygningen i seg selv er vakker, men fascinasjonen handler jo mest om hvilkene historier som fant sted her. Det er historiene vi vil høre:) Så fortell din.


Jeg hørte en setning av en frodig og vakker dame som hjalp meg veldig. Hun heter Liz Curtis Higgs og er amerikansk. Hun skal blant annet tale på konferansen «She Speaks», som jeg drar på i juli. Hun snudde det hele opp ned for meg. Hva om det er nettopp på grunn av din historie at Gud vil du skal «tale». Liz snakker til kvinner som har kall til å tale og skrive spesielt, men vi er alle kalt til å gi videre det som Gud har forfattet av tro i oss, på den ene eller andre måten.

Ofte i kristne sammenhenger snakker vi om at Gud bruker oss på tross av. Og det gjør han, vi brukes ikke fordi vi er fullkomne, slik eller slik. Ikke fordi vi er modige og sterke. Han ser bare etter villige hjerter hos sine barn. Men fordi vi har så mange negative tanker og negativt snakk i oss så slipper ikke det villige hjerte frem alltid. Bibelen er full av slike eksempler. Ja, så mange at vi burde være fri fra å tenke tanken om at vi ikke er bra nok, eller brukenes nok for lenge siden. Men det er vi tydeligvis ikke ferdig med. Liz Curtis snur det hele opp ned. Hun får oss til å se at det er nettopp fordi du er den du er og har den historien du har at du skal brukes. Det er på grunn av din historie han vil du skal snakke. Og han elsker deg slik du er, til enhver tid.

Så hva er det du har opplevd i ditt liv? Hvilkene sorger og gleder har du opplevd. Hvilken himmelsk trøst og bibelske sannheter har du erfart. Hvilkene ting har du sett ned på deg selv for. Hva har du ikke likt med deg selv. Hvor synes du at du absolutt ikke holder mål. Når kjenner du Gud er nær. Når har han vist deg ting. Når gråt du sist, når lo du sist? Se alt dette som er deg og din historie inn i Guds lys, inn i hans ord. Hva ser du, hva kan du dele, hva brenner? Hva kunne andre blitt oppmuntret av gjennom den du er og din historie?

Neste gang du tenker negativt om deg selv og dine talenter så snu det på hodet. Det er på grunn av den jeg er og min historie han vil bruke meg. Det er fordi jeg er stille, eller fordi jeg har mange ord, eller fordi jeg slet med det og det… at Gud vil jeg skal «tale».

Du er et lem på legemet, en brikke i det vakre bildet. Så gå så sterk som du er og del din historie og det Gud har forfattet i deg av tro!

Klem fra Tone:-) journalist, coach og inspirator. 

Trenger du hjelp på veien? Bestill gjerne en telefonsamtale, gratis og uforpliktende. Så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre:) Får du noe ut av innleggene på bloggen så er jeg glad om du deler videre.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle