• Tone Dalhaug

Når alt stopper opp, gis du en mulighet.


For en uvirkelighet vi plutselig lever i. De siste dagene er som tatt fra en endetidsfilm, men likevel skal vi få kjenne på en ro og fred som bare Gud, vår far, kan gi. Når dette er over om uker eller måneder tror jeg vi som lever nå aldri helt blir de samme. Dette vil påvirke politikk, samfunn og hvordan vi tenker om verden fremover.


Men viktigst for deg og meg er hvordan dette kan påvirke ditt og mitt liv på en god måte. Jeg vil si det så sterkt som at dette er din gylne mulighet. En mulighet til å virkelig tenke gjennom om du lever den hensikt Gud har for deg i denne tid.Jeg vet ikke om du har tenkt på det, men min erfaring er at de aller fleste som tar drastiske valg og avgjørelser i livet, som dreier retningen i livet deres for alltid, gjør dette etter et dramatisk skifte i livet. Noe skjer som får deg til å stoppe helt opp og tenke gjennom det livet du lever og hva du egentlig ønsker. Man kommer til et punkt hvor man enten kjenner at nok er nok, eller du blir tvunget til å velge annerledes av en eller annen grunn. Det kan være en krise som rammer, det kan være sykdom, relasjonsbrudd, at man mister jobben, eller andre hendelser som tvinger en til å stoppe opp. Det er som en karusell som plutselig mister farten og man blir kastet av i brå fart. Årsaken til at det ofte må slike alvorlige stopp til før vi virkelig kommer inn i det vi egentlig ønsker tror jeg er flere. Vi følger kanskje strømmen, tradisjon og kultur, følger fornuftige råd, ønsker trygghet, har begrensende tanker som sier at noe annet ikke er mulig osv.


Selv opplevde jeg at tanken om å jobbe for meg selv vokste frem over tid, men det var ikke før jeg ufrivillig mistet jobben at jeg virkelig stoppet opp. Tre hilsener fra himmelen hadde jeg fått på forhånd, slik at jeg midt i smerten over å miste en full inntekt etter å ha kommet hjem med barn nr. 4 fra andre siden av jordkloden, ikke fikk helt panikk. Krisen ble starten på Liv til Ord. Jeg visste ikke så mye hva jeg ville, men kjente jeg hadde en lengt i meg etter å komme bort fra fast jobb og bruke skrivingen og formidlingen mer, ja skape noe, løfte frem historier som kunne oppmuntre mennesker og vise dem at Gud finnes. Jeg ønsket også mer tid med barne og ha fri i alle skoleferier. Var det mulig?


De aller fleste av de som kontakter meg for coaching befinner seg i slike veikryss der de ikke ser klart veien videre, men de vet at de vil noe annet enn det de gjør nå. Det som skjer i verden i dag er en gyllen mulighet for deg og meg til å virkelig stoppe opp og søke Gud og spørre: Bruker jeg livet slik jeg egentlig ønsker? Lever jeg slik det var meningen, og hva er meningen? Dette er virkelig en tid for å lage en arbeidskontrakt med Gud. Det er tid for å stole på ham, leve for ham og være et redskap i å nå mennesker for evigheten. Hvordan dette ser ut for deg kan være helt annerledes enn for en annen, men søk Gud for retning og trenger du en coach som er kristen og jobber nettopp med å hjelpe mennesker å våge i denne tid, så ta kontakt. Jeg gir alltid en GRATIS første samtale, så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Det er tid for å våge!


Hilsen Tone, journalist, coach og forfatter.


Følger du meg på epost? Hvis ikke kan du gjøre det ved å klikke her. Som takk får du mine 12 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre drømmer og kall, helt GRATIS!

122 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle