• Tone Dalhaug

Min største fiende.

12.01.15 - Hva er poenget?

Spørsmålet har tynget meg en tid. Hva er vitsen med å følge drømmen om å inspirere andre til å våge når verden ser ut som den gjør. Kanskje inntas Europa av islam, kanskje sprenges det en bombe på en flyplass eller et kjøpesenter nærmere oss snart. Kanskje styrter det nok et fly om ikke så lenge, kanskje dukker det flere farlige og truende virus opp, kanskje rykker IS fremover raskere enn antatt. Kanskje er jødeforfølgelsen og antisemmitismen i Europa og ytterliggående islamsk terror et tegn på at enden er nær, at den siste store krigen nærmer seg og antikrist står frem. Og dersom det stemmer kommer jo Jesus snart igjen, og da er det ingen vits i å drive med deg jeg gjør.


dreamstime_m_38807010_fotor

Israelsfolkets største fiende var ikke egypterne, men dem selv. Det var de selv som sørget for at de surra rundt 40 år i ørkenen. Det var ikke Goliat, en ytre fiende, som var Davids farligste motstander, det ble etterhvert Saul, en av Davids nærmeste. Det var ikke faraoen og fengselet i Egypt som var Josefs største utfordring, men brødrene som ville ta livet av ham. Det er utfordrende tanker å si at din ytre fiende ikke er din verste fiende. Men det er bare jeg som kan gjøre noe med meg og mitt liv. Ja, man kan bli slått ut av sykdom og vanskelige livssituasjoner, sorg og andre tragedier. Jeg vet det og har erfart det. Men etterhvert så er det bare jeg som kan velge å ta et steg videre.

«Din verste fiende er ofte deg selv.»

Jeg trenger ikke frykte terror, virus, eller annen ondskap og katastrofer. Det er fordi jeg har et større håp, enn kun livet her på jorda. Dessuten kan jeg lite gjøre med dette, annet enn å stå opp for sannheten og trøste. Jeg har også tillit til at Gud har kontroll, selv om det ser mørkt ut. Det så mørkt ut for isrelsfolket i ørkenen, det så mørkt ut før jødene under Holocaust, det ser mørkt ut for jødene nå. Men Gud har vist at i mørke kommer det noe ekstraordinært. I mørke kan det faktisk bli lys.

«Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.» Josva 1 vers.9.

Jeg er ferdig med å la ytre fiender ødelegge og påvirke mitt indre. De skal ikke få bestemme retningen og kraften i mitt kall og min tjeneste. Jeg vil leve for det jeg tror på, og stole på at Herren har en større hensikt enn jeg kan se akkurat nå. Lar jeg min ytre fiende sette meg ut av drift, har ondskapen og terroren vunnet.

Skal vi si adjø til frykt og sutring? Jeg vil iallefall ikke la reisen ta lenger tid enn den trenger, bare fordi jeg klager og blir handlingslammet av ytre fiender.Tross alt, vi lever da et målrettet liv. Da tar vi livet, drømmen og troen på alvor 🙂

«I mørke kan det faktisk bli lys.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle