• Tone Dalhaug

Magien i et spørsmål !

Prøv et spørsmål:)

Mamma, jeg vet ikke hva jeg skal velge, hvilken linje, hvilken skole? Nest yngste datteren vår var fortvilt over alle mulighetene for skolevalg og linjevalg. Hun skal på videregående til høsten og søknadsfristen er denne uken. Det er jo så mye som kunne vært kjekt. Vi satt oss ned i sofaen og jeg begynte å stille noen spørmål.


Spørsmål

Vi holdt på slik en stund, flere ganger, flere runder. I tillegg besøkte hun linjer og skoler. Men spørsmålene åpnet opp for svar hun allerede hadde i seg. Spørsmålene hjalp henne til å finne retning, hva som var viktigst, hva ulike valg innebar og hvordan det så ut. Nå er valget gjort og hun kjenner lettelse.

«Det vakre med å finne svaret selv, og ikke få det fra andre, er at du får eieforhold til svaret og dermed løsningen.»

Hvor ofte tenker vi ikke at vi skulle så gjerne hatt et svar. Som regel er vi mennesker mye flinkere til å gi hverandre svar,  råd og dele erfaring. Men gjennom coachingutdanningen min er jeg blitt fasinert av magien i et spørsmål. Det er utrolig hva noen spørsmål kan gjøre. Jeg sto selv fast i et valg her forleden og selv om det ikke er så lett å coache seg selv, så  virket det denne gangen. Jeg fikk klarhet og det var en fantastisk følelse. Forvirringen og uroen la seg.

«Nettopp fordi jeg har erfart magien i et spørsmål ville jeg gi det til deg i dag. Neste gang du trenger et svar, still et spørsmål:)»

Ønsker du å vite mer om coaching? Gratis og uforpliktende? Fyll ut skjema under, så tar jeg kontakt. Sammen finner vi ut om jeg kan hjelpe deg videre i dine prosesser. Blir du inspirert eller oppmuntret, del gjerne videre innlegget og anbefal fb siden min. Det hjelper meg til å nå lenger ut og inspirere flere:) Hilsen Tone [contact-form-7 404 "Not Found"]

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle