• Tone Dalhaug

Kan jeg stille deg et spørsmål?

Oppdatert: 25. feb. 2020

Jeg visste ikke helt hva jeg forventet da jeg begynte å stile spørsmål til de fremmøtte i kirken forrige søndag. Jeg inspirerte og utfordret, tittelen på talen min var: Hva er overskriften på det neste kapittelet i livet ditt?


IMG_2999_fotor

Vi er absolutt vant til skolespørsmål som skal hente frem fasitsvar, men selvreflekterende spørsmål som griper om livet vårt, meningen, hva vi ønsker, hva vi drømmer om, det er vi ikke så vant med.

Så når jeg stilte spørsmålet; Hva er overskriften på det neste kapittelet i ditt liv, så var jeg spent på svaret. 

Jeg ble like overrasket, som jeg har blitt under coachingutdanningen. Overrasket over at folk tenker, at de har drømmer, at de reflekterer. Hvorfor blir jeg overrasket? Kanskje fordi vi ikke er så vant til å snakke om slike selvreflekterende temaer. Dermed vet vi ingen ting om hva den andre tenker på, dypest sett. Etter to år med coaching har jeg sett den fantastiske kraften i et spørsmål når mennesker står fast i livet, eller ikke ser retningen klart. Likevel er det ikke naturlig for meg å stille spørsmål, det er mer en bevissthet og et valg.

Det jeg helt sikkert vet er at det bringer frem både ny informasjon, nye tanker og overraskelser. Tenk, så interessant om vi kunne stille flere spørsmål til hverandre, både i hjemmet, i skolen og i kirken. Tenk om jeg innimellom vågde å være mer interessert i hva den andre bar på av tanker, liv og ideer, enn hva jeg selv bar på: Hva ønsker du, hva ville du likt, hva handler dette om, hva kunne du tenke deg å høre om, hva er vanskelig med livet, slik du ser det? Hva ville drømmesituasjonen vært for deg, hvordan skulle du ønske vi kunne hatt det her i kirken, hva om ingenting hindret deg, hverken penger, tid, eller helse, hva ville du gjort? Det kunne blitt mange spennende samtaler, dypere vennskap og ny kunnskap.

Så hva om du tar en stund med en god venn, en sønn, datter, mann, eller kone denne helgen og spør om du kan få stille et spørsmål?    

Trenger du noen som stiller spørsmål til deg? Bare ta kontakt for en uforpliktende prat, så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Kjenner du noen som kunne trenge å lese denne bloggen så del gjerne videre, eller anbefal siden 🙂 Vil du ha inspirasjon rett i innboksen kan du skrive eposten din øverst til høyre, under bildet:) God helg til deg fra Tone;)        

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle