• Tone Dalhaug

Ikke slipp skatten din!

Denne sommeren har vært full av nye impulser, reiser og inntrykk. Horisonten har blitt utvidet og komfortsonen utfordret. Skulle jeg oppsummert det viktigste jeg har fått med meg må det være setningen i overskriften, og den utfordrer meg her jeg sitter i kroken min og skriver. 


Foto: Tone Dalhaug.

Foto: Tone Dalhaug.


Jeg var på konferansen She Speaks i USA i sommer og på et av kveldsmøtene hørte jeg Whitney Capps tale. Hun var inspirerende og engasjerende, men det hun sa om skatten berørte meg dypt. Hun trakk frem Israelsfolket som var på flukt fra egypterne. De fleste som kan litt bibelhistorie kjenner fortellingen om havet som delte seg og om Israelsfolket som slapp unna egypterne i siste liten. Vel over på andre siden lukket havet seg og fienden forsvant i vannmassene. En dramatisk historie om mennesker på flukt.

Dersom ditt liv står i fare og du er jaget av en fiende som ønsker livet ditt, hva velger du å slippe og hva velger du å ta med deg? 

Israelsfolket bar med seg rikdommer i form av sølv og gull, som det egyptiske folk hadde gitt dem. I tillegg hadde de med seg klær og offerdyr. Alt etter Herrens instruks. Så går de der med alle skattene og gavene de har fått, og plutselig hører de tordenlyder, hester som springer, kjenner grunnen under dem riste. De får øye på fienden i det fjerne. Støvskyen fyker rundt vognene til egypterne. De kjenner frykten tar dem.

Se det for deg, tenk at du er der. Du snur deg mot fienden, tenker et øyeblikk, snur deg tilbake mot havet som du tror kommer til å bli din grav, men plutselig ser du sjøen åpner seg, som et helt utrolig og uvirkelig mirakel. Hva ville du gjort da?

Jeg tror jeg hadde sluppet alt, om det så var sølv og gull. Jeg tror jeg hadde løpt for livet, så lett og raskt som mulig. Dyrene og kjerrene med skattene ville jeg latt stå igjen. Det viktigste var jo å redde livet, så fikk det være med alt det andre.

Men slik handlet ikke Israelsfolket. Det ser ut som de fikk med seg alt de bar på, mennesker, dyr, sølv og gull. Alt kom med gjennom havet. De kunne ikke springe, for de var mange. Det måtte være ro og orden og jevnt tempo vil jeg anta. Ellers ville det blitt kaos og ingen ville kommet seg over.

De siste dagene har det vært litt kaotiske tanker i hodet mitt. Jeg opplever at jeg har blitt ledet inn i det jeg driver med, men i et slitent og uoversiktlig øyeblikk kan jeg lett kjenne meg fristet til å slippe alt. Jeg orker ikke, vil bare springe lett over på den siden hvor det er mer fredfullt. I et øyeblikk når fienden synes å herje og motet svikter kan det være fristende å slippe skattene Gud har gitt meg.

Det er da det er viktig å ikke få panikk. Få ned en liste, få en plan, skape oversikt, rydde unna på kontoret og i hodet. Og akkurat det holder jeg på med når jeg blir minnet om setningen fra Whitney Capps » Ikke slipp skatten Gud har gitt deg».

Hva er denne skatten i ditt liv? Troen, en gave, familien, en velsignelse, et kall, et talent?

Israelsfolket murret og klaget i ørkenen og reisen tok lenger tid enn nødvendig, men de fikk med seg skatten sin. Ikke slipp din!

VEIEN VIDERE. Er det krevende for deg nå? Er du fristet til å slippe skatten din? Trenger du drahjelp og retning til å finne veien videre, da er kanskje coaching noe for deg. Ta kontakt for en gratis førstesamtale, så finner vi sammen ut om dette kan hjelpe deg. Hilsen Tone:)

TRENGER DU NETTVERK med kristne kvinner som våger? Har du i tillegg en gründer i deg, er i gang, eller ønsker å etablere eget firma, alt for en høyere hensikt. Da kan kanskje Skapernettverk være noe for deg. Et nettverk i utvikling. Se under fanen nettverk for mer info og ta kontakt.

BLIR DU OPPMUNTRET? Del gjerne siden videre og anbefal FB siden liv til ord:)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle