• Tone Dalhaug

Hva vil du skape?

Oppdatert: 6. mars 2020

Min aller første bok er jeg overbevist om ble til ved at jeg skapte med ord. Jeg skjønte det ikke da, men skulle senere forstå kraften i at ord skaper.


En drøm.

Boken het Engleslottet og ble «født» en førjulskveld i 2001. Jeg og to venninner var samlet til en koselig kveld med tente lys og julestemning. Vi utfordret hverandre på det å drømme litt. Hva ønsket vi for liva våre. Jeg husker så veldig godt at jeg sa jeg ville skrive en bok. Det er ikke mye mer jeg husker, men ideen til Englelsottet lå nok i meg og den enorme kraften i det å tale ut en drøm på den måten ante jeg lite av da.


Sprengkraft.

Fire år senere var boken utgitt hos Lunde forlag og året etter ble den nominert til Emmausprisen, en kristen bokpris. Ideen var nok kraftig inspirert av vår eldste sønn og hans livlige fantasi. Mange år senere skjønte jeg at ord har sprengkraft. Rett og slett fordi vi er skapt av en skaper som skapte ved sitt ord, og det han legger i ditt hjerte av drømmer og kall vil skje i rette tid om du våger å tale ut det du brenner for.


Våg.

Men det er tre små bokstaver som du også må huske på, det lille ordet Våg. Tre små bokstaver kan virke lite og puslete, men dersom du handler på de tre bokstavene vil du oppleve at dører åpner seg som du aldri trodde var mulig. Du taler liv til dine drømmer og kall ved å tale ut og du setter drømmen i bevegelse ved å handle på de tankene du får. Jeg hadde naturligvis aldri fått utgitt boken Engleslottet hvis jeg ikke hadde skrevet manus. Jeg hadde helle ikke fått den utgitt dersom jeg ikke våget å trykke på send knappen med manus vedlagt. Det er jo opplagt, ikke sant, men ofte er det slike tullete ting som stopper oss. Det blir bare med tanken.


Handle.

Det lille ordet våg har handlekraft i seg. Du må handle på tanken din. Ganske nylig kjente jeg på et sterkt ønske om å ta påfyll på min coachutdanning. Et kurs som går over flere måneder og som blant annet har fokus på hvordan tanker og følelser påvirker og begrenser oss. I tillegg er det fokus på det å coache i grupper og bygge en coaching business. Jeg har visst om denne utdanningen i flere år, men først i år trigget den noe i meg. Men, det var et problem. Jeg hadde ikke penger til å investere i dette og vi snakker om flere titusener. Men det er så forunderlig, når du vil noe sterkt og taler det ut kommer ideene.


Løsninger.

I løpet av noen få dager hadde jeg fått 15.000 kr til dette kurset, rett i fanget! Utrolig hva? Jepp, men fremdeles manglet jeg mye. Så i går kom en ide til å lage et kurskonsept for å hjelpe deg som følger Liv til Ord til å løfte ditt liv og dine drømmer og bruke denne erfaringen og kunnskapen jeg får i kurset. Jeg har jo lenge tenkt på det å lage kurs hvor jeg coacher i gruppe og hjelper mennesker videre i sine drømmer og kall. Nå får jeg det påfyllet jeg trenger og dybdekunnskap i noe jeg vet er viktig, nemlig det å avkle alt som begrenser vår tro på at det er mulig. Denne ideen og pengene som var kommet inn var det jeg trengte for å gå videre i tro. Jeg hadde bedt Gud om 5000 kr som et tegn, og fikk 15.000 pluss en ide som vil bringe inntekt.


Vil du?

En av våre døtre har en amputert fot og kan ikke kjøre bil med vanlig gir og clutch. Hun trenger en bil med automatgir for å kunne kjøre og det har ikke vi. Vi har en stund pushet litt på for at hun skulle få lappen, fordi hun reiser og trener mye. Men det er som om der har vært en brems på hos både oss og henne. En dag tok vi en ordentlig samtale om dette og lyttet til hva som hindret oss. Penger og en bil med automatgir var kjernen i hindringene. Ingen bil, ingen øvelseskjøring. Logisk, ikke sant? Disse hindringen var så store at vi så at det blokkerte all handling. Både vi og datteren vår vet mye om disse prinsippene og vi måtte komme oss videre ved å tale ut hva vi ønsket. Det er noe med å si: Ja, jeg vil ha lappen. Ja, jeg vil investere tid og penger i dette. Jeg meldte henne på kurs og hun kom endelig i gang.


Dører åpner seg.

Kortversjonen er at etter kurset fikk hun flere tilbud om å låne bil og sjåfør til øvelseskjøring, deretter kom vår bil på verksted på ubestemt tid og inkludert i forsikringen vår, noe vi ikke var klar over, lå gratis leiebil i inntil 45 dager!! Og nå kan du sikkert gjette resten. Vi fikk ikke bare bil med automatgir, men en som var flunka ny og med en rå motor. Alt til stor glede for våre fire ungdommer:-) Og historien stopper heller ikke her. Når denne bilen er levert tilbake har hun et nytt tilbud om å låne både bil og sjåfør, så snart er hun klar til å ta kjøretimer med kjøreskole og komme ordentlig i gang. Det hele ble en enorm trosstyrkende erfaring for oss alle. Ta et steg, selv om det ser umulig ut.


Universelle prinsipp.

I Bibelen står det mye om hva tro kan gjøre, men også at tro uten handling, eller gjerninger er en død tro. Det står også mye om tankesettet vårt og at vi stadig må fornye vårt sinn. Det er ofte tanker som hindrer oss i å nå drømmer og kall. Dette skal jeg lære mer om på kurs og gleder meg til å lære videre til deg som ønsker å oppgradere livet dit noen hakk. Det å la tanker begrense livet vårt ødelegger så mye. Det aller første steget er å tale ut ord som skaper det du drømmer om. Det kan alle klare. Husk at du er skapt og også satt til å skape. Gud skapte ved sitt ord, du kan også skape med ord. Gode eller dårlige frukter av dine ord bestemmer du selv. Hva vil du skape?

Trigget dette noe i deg? Kanskje du kunne tenke deg en daglig påminning om at du må våge. Det kan du få ved å smykke deg med ord som skaper. Jeg har fått designet Liv til Ord smykker med utvalgte ord som gir deg en daglig påminning om at du er skapt for en hensikt, at du må gripe troen og drømmen og våge:-)  Bilder og mer info finner du her.

GRATIS hjelp til dine drømmer og kall.

  1. Få 12 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.

  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

#handle #ord #skape #våge

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle