• Tone Dalhaug

Har du noen å speile deg i ?

For et par år siden ringte min niese meg og var så begeistret. Hun var 12-13 år. Jeg ble litt overrasket fordi hun pleide ikke å ringe. Hun var ofte på besøk og er det fremdeles, det er så hyggelig. Søskenbarna koser seg, drar på bytur, lager mat, slapper av, men nå ringte hun meg og jeg var spent på hva det var hun ville fortelle.


LIVTILORD.COM-9

Tante, tante, vet du hva? Min skjønne niese hadde en glede å dele. Skolen hennes og klassen hun gikk i hadde fått en fadderklasse i et afrikansk land. De skulle brevveksle med elevene og samle inn penger for å hjelpe. Selv hadde hun planer om å gi av sparepengene sine. Hun fortalte så ivrig om prosjektet og jeg hørte at dette var noe som begeistret henne.

Da vi hadde avsluttet vår samtale måtte jeg undre meg et øyeblikk. Hvorfor ringte hun meg for å fortelle dette? Så slo det meg at det kanskje var fordi hun visste at hennes glede og begeistring ville lande hos meg. Hun visste at jeg hadde reist verden rundt og besøkt barnehjem. Hun hadde ivrig lest barneboken “Løvenes fjell” som jeg skrev etter en tur til Sierra Leone, og blitt rørt av historiene der. Jeg tror min niese trengte noen å speile seg i. Noen som forsto hennes glede, noen som var opptatt av det samme som henne, som forsto hvor stort dette var.

Vi trenger det, venner, familie, som vi kan speile oss i. Noen som forstår hva vi snakker om, som ikke synes vi er helt sprø, eller altfor drømmende. Jeg har selv kjent på dette savnet mange ganger. En eventyrer møter ikke eventyrere hver dag. Dersom vi skal klare å gripe det livet vi drømmer om, trenger vi fellesskap med andre som ligner oss. Dersom vi vil holde troen sterk og levende trenger vi felleskap med andre med sterk tro.

Jeg gikk lenge og følte på ensomhet over mange ting i livet. Jeg forsto ikke at jeg trengte noen å speile meg i. Etterhvert ble det en følelse av skuffelse når jeg aldri møtte noen som forsto og som delte min brann. Men hvordan kunne de det, det var ikke deres vei. På et tidspunkt valgte jeg å handle. Jeg ville følge drømmen min, og ikke bare snakke og tenke på den. Jeg tok steg og det førte meg til andre som tenkte likt. I dag har jeg så mange nye, flotte venner som også brenner. Det er en fantastisk berikelse i livet og helt nødvendig for å klare å holde ut på den modige veien.

Min oppfordring til deg, om du savner noen som ligner deg, noen du kan speile deg i, er å gå. Ta et steg i retning det du drømmer om, våg å snakke med noen, ta kontakt med noen. Kombiner det gjerne med bønn.

Min oppmuntring til deg er at du kommer til å se at noe skjer, når du går. Du kommer til å møte noen som du kan dele din begeistring med og som forstår.

Hilsen Tone.

For inspirerende historier sjekk ut mitt nye nettmagasin www.vaagmagasin.com

#eventyrer #speileseg

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle