• Tone Dalhaug

Han valgte henne.

Har du stått i en viktig valgsituasjon hvor du har kjent deg usikker på hva du skal velge? Har du kjent kaoset av følelser romstere og kjent hvor fristende det er å følge det som kjennes enklest i øyeblikket? Eller kanskje har valget vært så stort og det du kjenner er rett bringer et hav av frykt med seg, og hva gjør du da?


IMG_0814

En dag ringte jeg et nytt bekjentskap som også hadde erfaring med å få barn med samme handikap som henne vi kunne bli foreldre til. Mens jeg lyttet til denne morens erfaringer brøt en annen stemme inn på linjen. Det var Gud!

Du synes kanskje det høres merkelig ut, men jeg visste det med en gang. Jeg kjente igjen stemmen fra tidligere. Klart og tydelig, i løpet av et par sekund, kom en rekke setninger inn i tankene mine. Det er umulig sånn tidsmessig, så dette er i seg selv et mirakel. Jeg hørte følgende ord: Tone, husker du ( så ble jeg minnet om en episode med et av de andre barna våre) hvordan dere måtte ta avgjørelsen for deres barn den gangen. Valget var for stort for barnet å bære, så dere måtte ta det. Dette er et sånt valg for dere, Tone. La meg ta dette valget for dere. La din himmelske pappa ta det for deg.

Jeg gispet etter luft og damen i andre enden lurte på hva som skjedde. » Jeg fikk en åpenbaring», svarte jeg. «Gud snakket til meg»! Jeg fortalte alt jeg hadde hørt og vi ble begge sterkt berørt. Jeg la på røret og fikk delt dette med min mann. En dag eller to senere stod vi på kjøkkenet og lagde middag sammen. Vi snakket om jenta i Chile, og i et øyeblikk ble vi overveldet av sterke følelser og omfavnet hverandre foran komfyren. Vi gråt begge to og så på hverandre mens vi sa: Vi velger henne. Grunnen til at vi kunne si dette så rolig og trygt var at Gud allerede hadde valgt henne. Jeg tror vi kjente Guds hjerteslag og hans valg ble vårt.

I dag er vi så takknemlige for denne vakre velsignelsen vi fikk. En sterk historie, ja slik er alle våre fire adopsjonshistorier et vitnesbyrd om, at Gud ser ….

Tenk om vi i våre mange store valg i livet kunne la vår himmelske Far velge for oss. Da slipper vi å la følelsene styre, men vi kan rolig kjenne Guds hjerteslag og la hans valg bli vårt. Klem fra Tone.

Trenger du hjelp i prosessen med å finne svar? Det å ha en coach å snakke med kan være til god hjelp. Ta gjerne kontakt for en gratis og uforpliktende samtale. Send en sms eller ring Tlf: 92853403 for nærmere avtale.

Del gjerne websiden og bloggen videre med dine venner som ønsker å bli oppmuntret til å våge å gripe livet, troen og drømmen… Hilsen Tone.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle