• Tone Dalhaug

Han taler der du hører!

Føler du at det er vanskelig å høre Gud? Opplever du at det er stille fra den kanten?  Vi er nok mange som kan svare ja på de spørsmålene. Men det siste halvåret har jeg lagt merke til noe interessant.

IMG_0392

En skjønn kvinne som jeg traff i Ålesund i forbindelse med en inspirasjonssamling delte noen tanker med meg i våres. Jeg hadde vært ute på en tur og hatt en pause på mitt “lille hvilested”. Det er en lite flekk langs et jorde med skogen i bakkant. Jeg setter meg ofte der på siste delen av turen. Akkurat denne dagen opplevde jeg at jeg fikk sånn klarhet i noe jeg jeg strevde med. Det var en mulig bokide som jeg ville ha med meg til USA på en konferanse. Jeg kom også på at jeg flere ganger fikk slik klarhet når jeg satt på stedet mitt og så utover jordene og nøt varmen fra solstrålene.

Jeg delte tankene med min venninne og da sier hun: Du vet Tone, Gud taler der du hører! For et fantastisk utsagn, tenkte jeg. Klart han gjør det. Hvorfor bruke energi på å snakke til oss om vi ikke hører. Er det ikke sånn med oss også. Vi kan snakke til en ektefelle, et barn, eller noen snakker til oss, og så er vi ikke helt tjunet inn, vi hører ikke helt. Da venter vi ofte, til vi får deres oppmerksomhet før vi formidler det vi hadde på hjerte. Og med barna og ungdommene kan det være slik at det er lettere å få deres oppmerksomhet på sengekanten, eller på en biltur. Da bruker jeg gjerne muligheten til å få en dialog fordi de er lydhøre og fordi de gjerne har noen spørsmål:-)

Det hele ga mening, jeg opplevde ofte at Gud talte til meg på denne plassen, og der hadde han mitt fulle fokus. Det handlet om at jeg var ute i naturen, jeg var alene, det var stille, jeg hadde ikke mye annet som forstyrret meg. Der var jeg mottakelig. Ikke for det, jeg har hørt Gud mens jeg snakket på telefon, mens jeg vasket opp, mens jeg har lest Bibelen og sikkert mange andre steder. Er det viktig nok så tror jeg Gud når oss uansett hva vi holder på med og hvor vi er. Men det var noe i det min venninne sa, Gud taler der du hører.

Så min lille oppmuntring til deg denne uken er å tenke etter hvor du hører best. Har du et slikt lite sted hvor du har fred og hvor det er lett for Gud å nå deg? Det kan sikkert være ulikt for hver og en, men jeg tror at det å finne et sted hvor du ikke har så mange forstyrrelser er et nøkkelord.

Når jeg trenger inspirasjon, ledelse, svar og har mange spørsmål, da tar jeg meg en tur ut, til mitt lille sted. Det fine med dette er at jeg også føler jeg får en dypere relasjon til Gud, selv om jeg har mange spørsmål, så er vi der sammen føler jeg. Vi har en dialog på en måte. Og det er jo enda viktigere enn alle spørsmålene, å ha en relasjon med Far:-)

Ønsker deg en nydelig uke, med gode relasjoner og mange svar:-)

TIPS! Ha du sett nyheten om et månedlig inspirasjonmagasin fra LIV TIL ORD? Klikk HER så kan du lese mer og bestille to gratismagasin fra januar:-)

Jeg er også supertakknemlig om du vil dele innlegget med noen du tror kan ha glede av det, enten i en epost, eller på FB:-)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle