• Tone Dalhaug

God reise !

Jeg kan ikke veien, men jeg vet at jeg skal til et stort fjell. Tåken siger inn og hindrer utsikten mer og mer.

Landskapet flimrer forbi øynene mine. Byen er kjent, likevel ukjent. Jeg er på reise og kjenner meg trygg på at togføreren tar meg dit jeg skal.

Jeg kjenner på en skuffelse, for jeg har gledet meg slik til  å se alt det vakre jeg har hørt om. Ut av byen kjører vi. Jeg lener meg mot vinduet for å se, men det er tett, tett med tåke. Men plutselig ser jeg en fjelltopp i det fjerne. I det tåkete landskapet stikker toppen av fjellet synlig frem. I samme øyeblikk kjenner jeg en visshet inni meg, om at nettopp fordi jeg ser toppen vet jeg at alt det andre er der. Alt jeg hadde gledet meg til å se er der.

Slik slutter en drøm jeg hadde for en tid siden. Men begynnelsen er like vakker og jeg tror der er et budskap i drømmen som skal oppmuntre flere enn meg.

Jeg er i ukjent landskap, sammen med noen av mine. Vi har vunnet en reise til et vakkert land i Øst. Jeg vet ikke om dette symboliserer noe spesielt, men jeg husker at vi skal til dette fjellet, vi skal se på alt det vakre vi har hørt om, men reisen blir så strevsom. Til og med det å finne de mest elementære ting, som et godt sted å sove, en god restaurant og et toalett blir en krevende erfaring.

Jeg opplever ofte å få drømmer som jeg er sikker på Gud gir for å oppmuntre meg, eller lede meg i ulike valg. Mange av disse har et konkret budskap til meg personlig, men jeg kjenner de er allmenngyldige og kan gjelde mange. Derfor vil jeg dele noen av de med deg her på bloggen.

Tilbake i drømmen husker jeg at jeg skal finne et toalett, og jeg går inn en dør hvor det står et skilt. Noe så enkelt blir så komplisert. Det er som en labyrint og jeg finner ikke frem. I drømmen roper jeg ut: Er det mulig at noe så enkelt skal være så vanskelig, så komplisert. Jeg finner tilbake til de andre, som sitter på en kafe og venter på meg. Da får jeg øye på fire menn som er kommet til  samme bord som oss. De er unge og vakre, usedvanlig vakre, tenker jeg. Jeg sitter og observerer dem og undres over at de er så like. De er også annerledes enn de som bor på dette stedet, samtidig er de litt like. De gir oss de beste tips om bosteder og spiseplasser. Jeg skjønner at de ikke bor her, likevel vet de så mye om stedet. I drømmen tenker jeg at de har foreldre som kommer fra to ulike land, og at de er på besøk i det ene av sine hjemland. De er mørke i håret, har elfenbensfarget hud, og de ser ut som firlinger, så like er de.

Vi får all hjelp vi trenger av disse fire, unge mennene, og reisen blir lettere etter dette. Det er som om vi ikke trenger å stresse mer. Vi finner de beste stedene og bor på de flotteste hotell til gode priser. Vi reiser ut av byen, og det er her jeg opplever denne tåkete togturen. Men så ser jeg toppen, og blir svært beroliget og trygg. Da vet jeg jo at resten er der.

Da jeg våknet måtte jeg fortelle mannen min om drømmen. Mens jeg gjenforteller er det som et gisp kommer ut av meg, men før jeg får sagt noe sier mannen min; Disse unge mennene, de er vel fire engler, fire hjelpere. Akkurat, svarte jeg. Det var tanken som kom da jeg gjenfortalte. De hørte til, likevel hørte de ikke til. De var der for å hjelpe. Hvorfor akkurat fire vet jeg ikke, men i Bibelen står det om de fire englene som voktet de fire vindene, eller himmelretningene. Tallet fire skal også betyr å regjere i bibelsk sammenheng.

Jeg kjente en trygghet og glede i å vite at der er noen som er satt til å hjelpe oss, til å vokte. Og denne strevsomme reisen, som noen ganger føles fullstendig tåkete og uklar, har en klar retning og hensikt. La deg ikke uroe, hold blikket på toppen, da vet du at resten er der. Det er kun tåken som stenger for utsikten. Og husk, der er noen som ønsker å hjelpe deg på veien. God reise.

Dersom du opplevde at drømmen betydde noe for deg, eller oppmuntret deg, send meg gjerne  en liten setning i kommentarfelt, eller på epost. Kanskje blir det flere slike drømmer som skal deles om de kan bety noe for flere enn meg.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle