• Tone Dalhaug

Første steg for å virkeliggjøre din drøm.

Det er enklere enn du tror!

Vi var samlet tre venninner en desemberdag for 13 år siden. Vi fyrte i peisen, spiste god mat, drodlet litt om fremtiden og om drømmer vi bar på. Jeg husker ikke så mye annet enn at jeg, nesten litt overraskende, kastet ut ordene: Jeg har lyst til å skrive en bok. Og jeg vil gi den ut på et ordentlig forlag. En bok ja…forlag…Det er jo ikke akkurat det enkleste man kan drømme om. Jeg ante ikke da hva slags bok, bare en bok, en historie. Fire år etterpå, ganske nøyaktig, kom boken Engleslottet ut på Lunde forlag. Året etter ble den nominert til Emmausprisen.

«Jeg vet nøyaktig hvor fantastisk, tankesprengende, frustrerende, vondt og godt det kan være å bære på drømmer.»


Si det høyt!

Mannen min og jeg hadde en drøm om å få mange barn. Så kom det ingen. Men vi snakket høyt om drømmen. Flere år levde vi uten barn. I dag har vi fire flotte ungdommer. Adoptert fra hele verden nærmest. Vi fikk både barn og reise verden rundt for å få dem. For et eventyr det har vært. For tre år siden ringte en dame som hadde lest mine stykker i avisen Dagen. Hun bar på en drøm som hun ikke hadde våget å si høyt. Etter telefonsamtalen gjorde hun det, og i dag er drømmen realisert, og vel så det. Hun heter Heidi Gellein og har gitt ut to bøker på Luther forlag. Tittel: Mammahjerte og God nok! Heidi gjorde det som jeg skal dele med deg nå, og som er den første og viktigste nøkkelen i det å virkeliggjøre drømmen du bærer på.

«Gjør drømmen om til ord og si den høyt!»

For fem-seks år siden vokste deg seg frem en drøm om å leve av det jeg elsket å gjøre, nemlig å skrive, inspirere og formidle. I dag er jeg et godt stykke på vei inn i den drømmen. Og jeg gleder meg til fortsettelsen. Det startet med at jeg sa det høyt til mannen min.

Er det så enkelt? Ja, så enkelt. Selvfølgelig er det mer jobb etter dette, men dette er det viktigste steget. Våg å si det høyt til noen. Slutt å tenke på det, si det. Si det til noen du har tillit til. Si det, si det, si det… Jeg vil gjerne skrive en bok. Jeg vil gjerne leve av det jeg elsker å gjøre. Jeg har en drøm om å forandre verden, og den ser slik ut…jeg vil gjerne starte et kor. Jeg drømmer om et friår for familien min…si det høyt! Det er mange som bærer på drømmer de ikke våger å si høyt. Vi kan hjelpe hverandre ved å våge og spørre.

«Arranger en venninne eller kameratkveld. Fyr på peisen, lag noe god mat, snakk høyt om drømmene dere bærer på.»

Ord skaper. Gud skapte med sitt ord, og vi er skapt i hans bilde. Vi har evnen til å skape med ord vi også.

Blir du oppmuntret av deg jeg skriver så blir jeg svært glad om du deler innlegg videre og evnt. anbefaler siden på fb. Vil du ha disse oppmuntringene rett i din innboks, registrer eposten din øverst.

Trenger du noen å si det høyt til? Trenger du hjelp til å komme videre? Har du sagt det høyt og hva nå? Kanskje coaching kan være noe for deg. Ta kontakt for en gratis og uforpliktende samtale, så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Mer om coaching her.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle