• Tone Dalhaug

Følg rytmen

Jeg lukket øynene og kjente etter. Hvor var rytmen? Det var ingen der med det første, og jeg begynte å tenke på hvor jeg kjenner rytme og bevegelse. Hvor er jeg når det er viktig å flyte med og ikke mot.

Har du noengang vært i utakt med noe? Det har jeg. Kanskje ikke på de områdene du typisk forbinder med rytme, som musikk, dans og bevegelse. Men i utakt med livet. Jeg har alltid likt å danse og i min ungdom gikk jeg på mange ulik dansekurs. Swing, gammeldans og jazzballett. Det er vakkert å se dansere som er i rytme med musikken, eller med hverandre. Det samme kjenner vi når musikken flyter. Dyktige musikere henger seg på hverandre og flyter med, leker, er fri. De kjenner rytmen i hele kroppen.I motsatt fall blir det ubehagelig.

Ordene slo ned i meg da jeg i et øyeblikk kjente meg overveldet av alle gjøremål. En rekke ting som skulle gjøres ferdig og frister å forholde seg til. Jeg er blitt veldig nøye med å planlegge godt og ikke ta på meg for mye, men noen ganger skjer det uforutsette ting slik at det likevel samler seg opp.

Da hørte jeg det! Tone, følg rytmen.

Men hvor var den? Dans og musikk er opplagt. Men hvor ellers? Havet, tenkte jeg. Seilere, brettseilere, svømmere. De følger en rytme, spiller på lag med vinden og bølgene. I det øyeblikket de ikke klarere det mister de kontrollen. Båten kan velte, sakke akterut, bølgene kan ta den. Selv husker jeg en svømmetur i havet utenfor Freetown i Sierra Leone. Nydelige sandstrender og store bølger. Det føltes litt skummelt og kan faktisk være det, men om du ikke står i mot bølgen, stiv som en stokk, men hopper opp og lar deg flyte med, vil den ta deg inn mot land.

Så kjente jeg den, rytmen jeg trengte i min situasjon. Først må jeg gjøre det, skrive ferdig kladden til det prosjektet, deretter det…og slik fortsatte jeg. Jeg noterte ned hva som må gjøres først og sist, satt grenser og lagde en plan. Nå er det denne, så er det den. Ikke bli stiv som en stokk, handlingslammet, da blir du slått over ende. Hopp opp, følg bevegelsen, la bølgen løfte deg, eller vinden gi deg fart. Jeg kom i gang og jeg kom i mål. Rytmen kjennes god. Den tar meg fremover i godt tempo.

Det som også ble åpenbaring mens jeg kjente på denne rytmen var at det jeg har skapt og skaper, et firma, en visjon om å leve av å inspirere og styrke kvinner til å leve sitt kall og sin drøm, et liv hvor de er i rytme med det de var skapt til, det har gitt meg en ny rytme i mitt liv. På grunn av dette møter jeg til og med årstidene på en ny måte. Jeg er fri til å gå tur før lyset forsvinner. Jeg kjenner ikke depresjon når november møter meg i døren, men hvile. Fordi jeg spiller på lag med rytmen i mitt liv. Jeg ser faktisk klarere og klarere hvordan året mitt skal se ut hva gjelder jobb. Fra september til midten av desember er det kurs, coaching og foredrag. Kanskje en årlig konferanse i september for kvinner som vil videre. Et av kursene på senhøsten er gjerne i Spania med spennende temaer og modige damer.

Etter en lang juleferie starter jeg året med et nettbaserte kickoff kurs. Kanskje drar jeg til et land i Sør for å styrke og inspirere kvinner der hver vinter. Sent på våren tar jeg en uke i Spania hvor jeg henter energi og gjør ting som gir meg påfyll.

Sommeren skal være lang, fordi jeg vil være fri til å være her for de som har skoleferie. Og når alle er flyttet ut tror jeg sommer betyr en ny bok. Det er arbeid, som vil bringe inntekt senere på året. En slik rytme gir meg liv og kraft og jeg kjenner at jeg lever. Jeg er i rytme med det jeg er skapt til å gjøre. Noe annet ville være et fengsel for meg.

Egoistisk? Nei! Det er et tegn på styrke at du tar på alvor det du bærere av drømmer og kall, og skaper en hverdag som er i rytme med deg og dine. Det er det beste du kan gi deg selv, de rundt deg og verden forøvrig. Og ikke minst er det å være tro mot Skaperen selv. Han som skrudde deg sammen, ga deg gaver og talenter, visjoner og drømmer. Han som bare lengter etter å se at du forvalter talentene han har gitt deg.

Hvordan ser ditt liv ut når du er i rytme med deg selv og livet?

Kjenner du at du trenger hjelp til å finne rytmen? Da kan coaching være noe for deg. Ta kontakt for en uforpliktende og gratis prat så finner vi sammen ut om dette er noe som kan ta deg videre. Hilsen Tone:-)

For mer inspirasjon, se liv til ord sitt nettmagasin, VÅG. www.vaagmagasin.com 

#flyt #retning

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle