• Tone Dalhaug

Et sted der drømmer møtes.

En høyreist kvinne, med langt lyst hår, elegant kjole og smekker kropp er alltid smilende blid når jeg treffer på henne. En sen ettermiddag møtes vi utenfor hotellet der vi bor og velger å slå av en prat.


IMG_3568

Foto: Tone Dalhaug – fra She Speaks.


Vi finner oss en stol i solsteiken og praten går lett. Kvinnen blir så begeistret når hun hører jeg er fra Norge, for hun har tyske aner og har selvsagt alltid ønsket å dra til Europa. Den litt lette, høflige, men litt overfladiske interessen som mange amerikanere har i første samtale endrer seg. Mens kvinnen forteller hvorfor hun er på konferansen She Speaks i North Carolina endrer mitt inntrykk seg ganske raskt. Det er underlig hvordan førsteinntrykket kan spille deg et puss.

Denne smilende «fotomodellen» i lekker kjole har født seks barn, og eldstejenta sitter i rullestol, lam fra halsen og ned etter en idrettsulykke. Mens hun forteller renner tårene mine. Vi deler erfaringer om livets krevende daler. Datteren hennes, som nå er 17 år, er en solstråle som gir andre tro og håp og formidler noe himmelsk gjennom sin væremåte. Jeg ser bilder av henne og hun smiler mot meg som jeg knapt har sett en 17 åring gjøre.

Jeg blir ikke mindre overrasket da jeg hører at mitt nye bekjentskap vil skrive bok med utgangspunkt i Job sin historie i Bibelen. Modelldamen og Job, en uvanlig kombinasjon.

Job som mistet alt et menneske kan miste, unntatt livet. Job hadde blitt den boken i Bibelen min nye venninne hadde gravd seg ned i etter ulykken, og der hadde hun funnet håp. Drømmen var å undervise og gi ut en bok.

En kveld jeg satt og slappet av i en sofa etter et møte kom en annen kvinne og satte seg ned i en stol like ved. Vi kom i prat. Hun så ut til å være en tøff dame, rødt, krøllete hår, hardt sminket og litt rocka om du skjønner. Hennes drøm var å gi ut en bok om sorg. Hun hadde mistet mannen sin for tre år siden. Det skjedde plutselig. Han var 48 år gammel og pilot. Han var eventyreren, hun hyrden i familien. Hun hadde skrevet bok om hvordan sørge, for å kunne gå videre og våge å drømme igjen. Hun hadde våget og nå var hun eventyreren i familien.

Alle kvinnene jeg kom i kontakt med under She Speaks konferansen i USA bar alle på den samme drømmen. En drøm om å formidle noe himmelsk til verden, gjennom sine historier. Noe som kan oppmuntre, gi tro og håp, en drøm som jeg selv kan identifisere meg med.

Utenfor de små rommene hvor alle forlagsavtalene foregår sitter kvinner og venter på sin tur. En dame som sitter ved siden av meg på stolen er så nysgjerrig på hvem jeg er og hva jeg holder på med. Vi prater litt og hun oppmuntrer meg slik at jeg nesten flyr avgårde til mine avtaler. En av de 300 damene som prøver lykken hos et forlag ønsker å bruke scrapbooking og Guds ord i en herlig, glitrende kombinasjon.» Glitter, glue and Gods word» skal få kvinner til å memorere Ordet.

For en herlig gjeng med damer. Raushet, oppmuntring, faglig påfyll, lovsang og humor i en salig blanding, godt mikset med god mat og amerikanske cookies. En norsk, eller skandinavisk variant av She Speaks kunne trenges her i Nord. Vi trenger møteplasser for kvinner med kall og drømmer:-)


Skjermbilde 2015-08-20 kl. 17.50.41

TRENGER DU NETTVERK  med kristne kvinner som våger? Har du i tillegg en gründer i deg, er i gang, eller ønsker å etablere eget firma, alt for en høyere hensikt. Da kan kanskje Skapernettverk være noe for deg. Et nettverk i utvikling. Se under fanen nettverk for mer info og ta kontakt.

BLIR DU OPPMUNTRET? Del gjerne siden videre og anbefal FB siden liv til ord:)

VEIEN VIDERE. Trenger du drahjelp og retning til å finne veien videre, da er kanskje coaching noe for deg. Ta kontakt for en gratis førstesamtale, så finner vi sammen ut om dette kan hjelpe deg.

Hilsen Tone – mobil: 92853403 – epost via kontaktsiden.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle