• Tone Dalhaug

Er du villig til å ofre drømmen din?

Som en boomerang kom den tilbake til meg, drømmen jeg hadde ofret. Gang på gang har jeg erfart dette. Det er noe helt merkelig som skjer når du er villig til å gi fra deg noe som er viktig for deg, og jeg tror jeg med stor sikkerhet kan si at dette er et bibelsk og guddommelig prinsipp.

Illustratør: Trine Kvalnes

Illustratør: Trine Kvalnes


Abraham ble bedt om å ofre sønnen sin Isak. Det ga ingen mening, for Abraham hadde ventet så lenge på ham og når han først kom var det et mirakel iscenesatt av Gud selv. Det var til og med et stort løfte knyttet til barnet han og Sara fikk. Slekten skulle bli tallrik som stjernene på himmelen. Så får han beskjed om å ofre sønnen! Det ga ingen mening, men Abraham stolte på Gud.

Det er knyttet løfter til å ofre førstegrøden, det er knyttet løfter til å legge ned sitt eget og få noe bedre tilbake. Den som dør han skal leve. Jesus ofret livet sitt, frivillig. Det så ut som han hadde tapt og mistet sitt liv for alltid. Men han vant det tilbake og ikke bare for seg selv, men for alle som tror på ham.

Mannen min og jeg erfarte dette prinsippet i forbindelse med å få barn, når vi skulle selge et hus, og jeg har opplevd det i forbindelse med studier og det å gi ut bøker. Når jeg velger å legge ønsket, eller drømmen på alteret og si: Gud, din vilje skje, så skjer det noe – Gud, dette har jeg så lyst til, men det ser ikke ut som det går vår vei, vi forstår det ikke helt, men vi legger det fra oss, vi ofrer det! så kommer det til oss – Gud, om dette ikke er så viktig, så er jeg villig til å ofre det. Kanskje har du andre planer for oss? så skjer det noe. Det kan skje mange år etterpå, men det kommer i rette tid, og kanskje på en litt annen måte enn du hadde tenkt.

Den siste erfaringen vår kom for noen få uker siden i forbindelse med et hussalg. Det hadde stått til salgs i over ett år og vi begynte å tro at vi valgte feil ved å selge det. Det hadde bare gitt oss en haug med komplikasjoner og vi sa til Gud: OK vi beholder det, kanskje du har andre planer enn vi først trodde, kanskje vi hørte feil. Det var ingen lett avgjørelse, det var tungt og en økonomisk byrde, men vi var villige. Så går det en uke etter at vi ofret det og så blir huset solgt. Og ikke bare blir det solgt, men til en flott familie som opplever at det var nettopp dette stedet som de hadde sett i sine drømmer.

I vår kom det rett opp i hendene mine en mulighet til å ta en master. Jeg hadde nok en drøm i mitt hjerte en gang om å ta en høyere grad, men det så så umulig ut. Det er en litt lenger historie, men for noen år siden ofret jeg denne drømmen. Jeg sa til Gud, om jeg ikke trenger dette i min tjeneste for deg så vil jeg legge drømmen ned. I mai i år kom det opp i hendene mine. Det er mye jobb, og jeg er spent…men jeg tror det er Guddommelig og da skal jeg klare det!

Det er fantastisk å være kristen og kunne kjenne frihet i at det er ingenting jeg må, må, eller ha,ha. Det er ikke farlig å legge ned, eller ofre ønsker og drømmer. For jeg trenger bare det som Gud har satt foran meg, og om det er viktig og nødvendig og etter Guds plan for mitt liv vil det komme tilbake til meg, som en boomerang. Dette kan ikke gjøres som en teknikk, men fra hjertet. Jeg tror det handler om at Gud vil vi skal stole helt på ham og ikke være avhengig av noe annet enn Ham. Han elsker å gi oss drømmer og vil det aller, aller beste for oss 🙂

Blir du oppmuntret eller inspirert? Del gjerne websiden og bloggen videre med dine venner som ønsker å bli oppmuntret til å våge å gripe livet, troen og drømmen og leve livet fullt og helt… Hilsen Tone.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle