• Tone Dalhaug

Er du fristet til å legge deg ned?

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har hatt en tendens til å miste visjonen, miste energien og lysten til å fortsette med det jeg tror på når terror eller annen smerte rammer nært.

dreamstime_m_36516569_fotor

Terrorangrepet i Paris har rystet mennesker over hele verden, ikke bare i Europa. Mange roper ut at vi ikke må glemme alle andre steder der det skjer terror, sultkatastrofer og krig. Det er selvsagt viktig, men det er helt spesielt at noe slikt skjer i dette omfang på europeisk jord og det er geografisk svært nærme oss i Norge. Det er helt naturlig at vi blir ekstra berørt, vi trenger ikke ha dårlig samvittighet for det.

Denne fryktelige ondskapen skaper smerte og frykt og den har noe til felles med annen type smerte opplever jeg, den setter deg fullstendig ut, den avkrefter deg, paralyserer og lammer. Den gode nyheten oppi dettet er at man har et valg.

Hvordan vil jeg forholde meg til dette? 

Vil jeg la det kneble og lamme meg, eller vil jeg la det tenne løven i meg. Med løven mener jeg ikke angrep og død, men kraft, mot og målrettethet.

For et par år siden fikk jeg en ahaopplevelse da jeg møtte mye smerte rundt meg. Jeg fikk se at hvordan jeg velger å bruke livet mitt påvirker alt rundt meg. Så selv om smerten er stor og nær kan jeg velge min respons på den. Etter å ha “ligget nede” i ett år, reiste jeg meg. Utfordringene er ikke løst, men jeg produserer noe godt rundt meg, mer enn om jeg hadde blitt liggende. Slik tror jeg vi skal få lov til å møte nær smerte i våre liv, men også terror som prøver å legge ned en hel verden. Vi aksepterer det ikke, men enda viktigere er at du er her akkurat for denne tid. Du har et budskap som mennesker trenger, enten du bruker farger, bilder, ord, business, klær, du trengs. For hva trenger mennesker i denne tid hvor ondskap og frykt prøver å vinne?

Mennesker trenger håp, kjærlighet, omsorg, tro og retning som aldri før. Du er en av de som skal brukes og du er med på noe stort. Så ikke legge deg ned, reis deg du djerve kjempe og gå så sterk som du er!

Oppmuntringsklem fra Tone:-)

TIPS! Ha du sett nyheten om et månedlig inspirasjonmagasin fra LIV TIL ORD? Klikk HER så kan du lese mer og bestille to gratismagasin fra januar:-)

Jeg er også supertakknemlig om du vil dele innlegget med noen du tror kan ha glede av det, enten i en epost, eller på FB:-)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle