• Tone Dalhaug

Er du forberedt?

Det er en del ting jeg ikke er god på å forberede meg til, feks. nye årstider. De kommer som oftest overraskende på meg, uansett hvilken tid det er.

Når sommeren er på hell skulle jeg dekket til roser, klippet bringebærbuskene ned, tatt bort de visne sommerblomstene og erstattet de med noe fin høstlyng. Når høsten er på hell og frosten kommer skulle jeg vært ferdig med å rydde inn hagemøbler og sommerputer. Jeg skulle gjort hagen klar for vinter og skiftet dekk på bilen, men jeg er like overrasket hver gang når første snøfall kommer. Det kommer alltid tidligere enn jeg hadde tenkt.

Våren kommer også veldig plutselig, og det samme med sommeren. Verandaen skulle vært vasket og kanskje beiset på senvåren, slik at vi kunne nytt sommeren på ren altan, og når været roper til meg at det er tid for å hoppe i havet, finner jeg selvsagt ikke badedrakten. Jeg kunne vært forberedt, men jeg ser ut til alltid å ligge et hakk bak alle årstidenes ankomst.


foto: dreamstime.com

foto: dreamstime.com


I livet er det også ulike årstider og ofte kommer de overraskende på oss. Men noen planlegger en god alderdom ved å spare penger, eller få seg et enklere hus i god tid før helsa svikter. De vil være forberedt. Jeg ble for en tid siden spurt om å holde et innlegg på en adopsjonskonferanse om det å forberede seg til å få barn med fysiske begrensninger. Vi er ganske opptatt av å forberede oss til visse ting i livet, mens andre ting får mindre oppmerksomhet.

I kirken ønsker vi vekkelse og flere inn i menigheten, men er vi forberedt på det? Vil vi klare å ta oss av en haug med nye mennesker. Se på flyktningekrisen, vi var ikke forberedt, den kom overraskende på oss. Jeg preker et budskap om å våge mer, våge å følge drømmen, våge å følge kallet, men er vi forberedt på hva det vil koste? Jeg synes selv at tiden det har tatt fra jeg tok mitt første steg inn i min drøm og kall og frem til nå har gått fryktelig tregt. Jeg hører om andre som får ting til så rakst og resultatene kommer fort. Jeg ser konturene av spennende ting nå og jeg tror jeg har blitt godt forberedt på det som kommer. Samtidig tror jeg ikke jeg er forberedt i det hele tatt.

Uansett hvor mye vi forbereder oss er det alltid ting vi ikke kan forberede oss på, og det tror jeg er hele meningen!

På adopsjonskonferansen jeg talte, sa jeg at den viktigste egenskapen vi som foreldre har hatt er den samme egenskapen som gummistrikken har, fleksibilitet. En annen far sa det slik: Vi vet ikke hvor veien går, men vi har kompass og vi kan styre.

Så mitt budskap er dobbelt i dag. JA, bruk tiden til å forberede deg, ikke gjør som meg og la snøen komme overraskende hvert år. Samtidig tror jeg på at himmelens og jordens skaper vil lede deg steg for steg. Og som en sa til meg under forbønn; du kunne ikke vært der du er før nå. Ta steg, jobb, vær lydhør, men hvil i at din Far leder deg. Les tegnene og vær våken, men tro at det kommer når tiden er der. Uansett hvor mye vi forbereder oss er det alltid ting vi ikke kan forberede oss på, og det tror jeg er hele meningen, det gir oss en mulighet til å slippe kontrollen og spille på lag med Skaperen selv. Det kommer en ny tid, og det kan komme store omveltninger i verden. Det kan bli spennende og utfordrende. Jeg tror også det er en tid for «alle mann på dekk» som det synges i en kristen barnesang. Sørg for at du forbereder deg sammen med Ham…det tror jeg er den beste forberedelsen du og jeg kan gjøre.

God uke ønsker jeg deg. Og husk, trenger du hjelp til å komme videre i ditt liv, står du i veikryss, bærer du på drømmer og kall og trenger hjelp til å se klart, så er det bare å ta kontakt for en gratis og uforpliktende første samtale. Så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Hilsen Tone.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle