• Tone Dalhaug

Er det plass til flere roser i vasen?

Oppdatert: april 25

Har du følt på det å ha for mange prosjekt gående samtidig, eller å ha et prosjekt som du brenner sterkt for, men som tapper deg for krefter og sliter deg ut?

En natt for noen dager siden hadde jeg en drøm som jeg opplevde talte rett inn i en situasjon jeg har stått i lenge når det gjelder det å følge den drømmen Gud har lagt i mitt hjerte. Det vil si jeg har kjent at hele drømmen eller visjonen jeg har bært på har vært uklar en tid og jeg har mistet helt inspirasjon og kraft i det jeg gjør. Det har vært slik at jeg enkelt kunne ofret alt fordi jeg har vært så sliten. Men så kom denne drømmen og den opplyste meg, og kanskje kan den hjelpe deg om du står i en lignende situasjon.

I drømmen holdt jeg på å ordne en bukett med roser i en vase, det vil si, buketten stod fint i vasen den, men jeg prøvde å få oppi enda en rose. Men det var rett og slett ikke plass til den, vasen var helt full. Jeg ga meg ikke, presset og presset, løftet litt på de andre og prøvde igjen. Til slutt merket jeg at stilken ble tynnere og tynnere og saften rant ut av den. Jeg fikk rosen oppi vasen til slutt, men det var fordi stilken var blitt helt flat. Jeg hadde rett og slett presset så mye på den ene rosen at all kraft og saft forsvant ut og det som stod igjen var en flat stilk som knakk som et strå.

Jeg kan fremdeles kjenne følelsen og sorgen over å se rosen som hang over kanten av vasen uten liv i seg. Jeg visste umiddelbart at drømmen gjaldt kallet mitt, men grunnet mer for å forstå dybdene og jeg ba Gud vise meg. Lenge har jeg kjent på en frustrasjon over hvorfor det har vært så tungt å forvalte det jeg opplever Gud har gitt meg. Han har jo bedt meg om det. Jeg skjønte etterhvert hva det var som sugde all kraften ut av meg og jeg måtte gjøre noe med det.

Jeg tror at jeg har prøvd å få plass til mer enn det som skulle i den vasen, og dermed har energien forsvunnet ut av både meg og produktet ettersom jeg har jobbet og jobbet for å få det til. Ikke nok med det, resten av buketten har fått lite stell fordi alt fokuset mitt har går til den ene rosen. De andre rosene kunne rett og slett visnet om jeg ikke hadde sett dette.

Det vanskelige i denne drømmen og i virkeligheten er at den rosen som det ikke er plass til er jo like vakker som de andre, og jeg synes den fortjener en plass i buketten. Det er vondt å innse at man kanskje må legge bort et viktig produkt, eller en tjeneste, rett og slett ofre det for resten. Men ingen tjener på at kraften forsvinner ut av produktet eller av deg og at resten av kallet ditt, eller de rundt deg, lider under ditt strev fordi du kjemper for noe som kanskje ikke Gud har bedt deg om.

Det blir spennende å se om den ene rosen skal få blomstre i en egen vase, eller om den egentlig aldri skulle vært plukket. Tiden vil vise, men uansett, det er godt å rydde opp og registrere at vasen er full. Slik tror jeg denne drømmen hjalp meg å stoppe i tide. Jeg tror jeg jeg var i ferd med å glemme det egentlige oppdraget oppi all energien jeg brukte på den ene rosen. Nå kjennes det lettere og jeg er spent på veien videre. Det er på tide å stelle buketten i vasen.

Kanskje du har lignende erfaringer? Skriv gjerne til meg om du får noen tanker rundt dette budskapet. Jeg blir også superglad om du deler innlegget på sosiale medier eller i epost til noen som trenger det.

Blir du oppmuntret så del gjerne videre😊

GRATIS hjelp for å ta dine drømmer og kall videre.

Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

#formye #Kall #sliten

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle