• Tone Dalhaug

Er det lenge siden du lot deg berøre av nye toner?

100 konfirmanter med levende lys, det skapte en helt spesiell stemning. Men det var omtrent midt i lysmessen at jeg merket det, det skjedde et skifte i meg selv.

WWW.LIVTILORD.COM

Vi sang en salme før konfirmantene kom inn med tente lys og hvite kapper. Det var et nydelig skue, en mørk desemberdag like før jul. 100 konfirmanter med levende lys, det skapte en helt spesiell stemning. Jeg ble plutselig oppmerksom på hvor godt det var å sitte der. Ingen sang, ingen preket, det var bare orgelmusikk, svakt og behagelig og levende lys. Jeg kjente at det rørte en åndelig streng, en fornemmelse av å være sammen med Gud, i det hellige rommet.

Jeg går jo i kirken ellers, men da i en annen type sammenheng. Jeg møter Gud der, og jeg møter Gud ute på tur på mitt stille sted, der jeg kan sitte helt i fred. Men dette var annerledes, det rørte ved noe jeg ikke hadde kjent på en stund.

Jeg satt på en hard trebenk, hørte nye toner, det var stille samtidig som tankene mine kunne hvile. Jeg var et sted jeg ikke pleier å være, iallfall i et annet kirkerom enn jeg pleier. Og da slo det meg hvor viktig det er å la oss bli berørt og næret på alle strengene i våre liv, slik at vi blir enda mer hele og enda mer tilstede. Jeg tenkte på hvor mye godt det er mulig å gå glipp av, fordi vi ikke våger, eller er bevisst på å utfordre oss selv på å høre nye toner.

Livet blir beriket ved at vi drar til steder vi kanskje ikke pleier å dra, hører musikk vi kanskje ikke tenker på å høre. Snakker med mennesker vi vanligvis ikke samtaler med, smaker på smaker og kjenne på dufter vi ikke vanligvis kjenner på. Hvorfor det? Jo, fordi det vil røre ved nye strenger i oss, gi nye erfaringer, nye opplevelser, nye møter og nye ideer. Og da, helt plutselig, kan det hende du kjenner en berøring av noe, noe du ikke visste var der, eller noe som hadde lagt skjult lenge, noe som bringer frem nye toner i ditt liv. Og så er vi jo skapt så vakkert slik, at når vi lar oss berøre, vil andre berøres, og livet blir rikere både for deg og meg.

Har du lyst til å bli inspirert av kvinner som våger? Kanskje nettmagasinet VÅG er noe for deg? Gratis i januar og februar. Les mer og bestill HER. Hilsen Tone:-)

#berøre #Nyetoner

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle