• Tone Dalhaug

Enkel vei, nei takk!

Oppdatert: 6. mars 2020

Nå har det skjedd igjen, jeg trodde det skulle være klar bane denne gangen, bare en gang, liksom. Men nei da, når store ting er på gang så er det nesten aldri enkle veier.

Foto: Tone Dalhaug

Foto: Tone Dalhaug


Jeg har stått i slike veikryss før og ropt om hjelp, bedt om klar tale fra himmelen. Ja, jeg hører fra Gud, helt sant, men ikke alltid. Ikke alltid når det oppleves veldig, veldig viktig en gang. Men nå tror jeg faktisk at jeg har hørt noe virkelig spennende, men uventet. Jeg trodde altså at det var plankekjøring denne gangen. Jeg hadde planene klar, og trodde til og med Gud ville velsigne de. Men så kommer han med et annet forslag, en mye mer kronglete vei, men jeg aner, bare aner, en helt fabelaktig utsikt ved enden. Jeg har ganske krevende minner fra slike veikryss før, minner hvor jeg var sint, fortvilet, jeg hamret i gulvet og ropte hvorfor, hvorfor Gud. Men enden på det hele var så mektig at all smerte, sorg, sinne og frustrasjon ble blåst bort når jeg så resultatet av Guds vei.


Når jeg nå står her igjen, ikke helt sikker ennå, men aner at jeg nok engang har fått en klar beskjed om å velge motsatt av det jeg selv tenkte, så har jeg en erfaring med meg, som sier: Tone, dette kommer til å bli mye bedre. Ja, litt lenger vei, litt mer innsats, litt mer av alt, men du verden når resultatet kommer til å skape jubel innvendig, ikke bare i meg, men i andre også, ja da er det bare å ta av seg hatten og bøye kne. Det som jeg erfarer gang på gang er at når jeg står i slike krevende veikryss og blir bedt om å gå den vanskeligste veien er det fordi at Gud også har andre med i sine planer. Og da er det gjerne noe viktig på gang, viktig i den forstand at Gud har tenkt å berøre flere enn meg gjennom det han ber meg om å gjøre.


Du har sikkert vært på fjellturer, eller gått på stier og veier. Det er jo ofte slik at de mest kronglete og bratteste stiene fører til de beste utsiktene. Det er iallefall sjeldent at en bred, enkel, rett frem vei fører til store åpenbaringer.  Innmellom må vi selvsagt gå på rette veier, brede veier. Vi trenger pause og hvile. Vi klarer ikke toppturer hele tiden. Men jeg vet, utan at jeg kan være mer konkret,  at når Gud viser meg en ny sti, litt mer kronglete enn den jeg tenkte å ta, så kan jeg si, med stor frimodighet, enkel vei! Nei takk.


Ha en riktig god uke på smale eller brede veier:-) Hilsen Tone.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle