• Tone Dalhaug

Eier du ditt budskap?

Har du noengang anbefalt et produkt, en bok, eller en film til noen? 

Jeg anbefaler stadig gode budskap. Jeg husker jeg kom hjem etter å ha sett filmen om Thor Heyerdahl og anbefalte den begeistret til mange. En nyoppdaget vegetaroppskrift, eller en sunn kakeoppskrift kan jeg også overbegeistret dele. Men det beste, synes jeg, er jo å kunne dele en åndelig erfaring, noe som har berørt meg sterkt og som jeg tror vil oppmuntre andre. Ofte skjer disse anbefalingene i en naturlig dialog med venner, bekjente og andre. Kanskje kommer man inn på noe og det faller helt naturlig å nevne en bok man leste, en sjampo man er så fornøyd med, eller et herlig feriemål.

Hva er det som gjør at vi så lett anbefaler noe fra andre og har vanskeligere med å anbefale noe fra oss selv, være seg et produkt, et kurs, en ide, en tanke…

Det er klart at janteloven i vår kultur spiller inn. I tillegg kan negative erfaringer fra hvordan vi er blitt møtt tidligere, når vi har våget oss utpå, påvirke vårt mot. Misforstått ydmykhet kan også skape problemer for oss. Men istedenfor å se på hva som hindrer oss, la oss se på noen mulige forklaringer på hvorfor vi deler så villig andres produkter eller tjenester. Jeg tror nemlig der er noen nøkler vi kan ta med oss som kan gi oss mer frimodighet i å dele vårt eget.

1. Du anbefaler gjerne noe du har testet ut selv, lest, smakt, prøvd osv.

2. Du anbefaler noe du liker og er trygg på.

3. Du anbefaler noe fordi det har hjulpet deg til et ønsket resultat eller en virkning.

4. Du anbefaler noe fordi det gir en følelse, en stemning eller en god opplevelse.

5. Du anbefaler noe som er i tråd med dine verdier og ideer.

6. Du anbefaler noe du vet du kan stole på, eller noe som holder en viss kvalitet.

7. Du anbefaler noe som har gitt deg en ny tanke, en åpenbaring, eller beriket livet ditt.

På en eller annen måte har testingen og erfaringen gitt deg et eierforhold til produktet og du føler deg trygg, begeistret og hjulpet.

Se nå på deg selv et øyeblikk, din tjeneste, din ide, eller produkt.

Vil ikke du også gjøre andre “rikere” med ditt bidrag til verden?

Problemet er ofte at vi ikke eier vårt budskap, slik vi “eier” det vi anbefaler fra andre. Vi har ikke klart nok for oss hva vi vil og hvorfor, eller vi føler oss utrygge på om det er bra nok. Da er det vanskelig å tro nok på det og dersom du ikke tror på ditt budskap, vil det bli vanskelig å få andre til å tro på det.

Selv har jeg gått mange runder med dette. Noen nøkler er å teste det ut, la noen prøve det. Be om ærlig tilbakemelding fra noen som våger, gjerne noen som ikke kjenner deg veldig godt. Alt dette skaper trygghet. Men aller viktigst tror jeg, er det å kjenne sin egen historie og hvorfor du gjør det du gjør. Da skapes det en indre driv, og trygghet kommer. Du trenger også å se forskjellen mellom det som er et verktøy for deg og det som er selve budskapet.

Sangen, malingen, ordene, produktene, tjenestene er verktøy for å nå mennesker, men hva er budskapet?

Vet du hva du vil og hvorfor, da er det helt naturlig at det skaper tro. Og tror du på det, da kan ingen stoppe deg i nå verden med ditt budskap.

Hilsen Tone.

Trenger du å få klarhet i ditt budskap så kan kanskje coaching-pakken “Finn din historie” være noe for deg? Vi bruker telefon eller Skype, slik at vi kan gjøre dette fra hvor som helst i verden. 

#godtnok #janteloven

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle