• Tone Dalhaug

Drømmer du om å skrive?

Nå tenker du kanskje at jeg har noe spennende å tilby som kan hjelpe deg i den drømmen, men det tenkte jeg absolutt ikke på i dag. Tvert imot, jeg vil utfordre deg som bærer på en skrivedrøm, og for så vidt alle dere som bærer på andre drømmer. 


Foto: Tone Dalhaug

Foto: Tone Dalhaug


Her om dagen satt jeg i kroken min på verandaen, slik jeg gjør nå, og lot tankene fly. Det var nydelig sommervær og livet føltes godt der i øyeblikket. Men det er vel få av oss som ikke bærer noen bekymringer med oss. For oss har det innimellom vært krevende ting og mye står vi i ennå. Så i dette gylne øyeblikket øste jeg ut mitt hjerte for Gud og la frem for ham det jeg elsker så høyt, å skrive. Ord som kan oppmuntre andre, inspirere, gi tro og håp. Egentlig Gud, sa jeg, så har jeg lyst til å skrive hele tiden, men det er altfor mye annet som tar energi. Jeg kunne tenkt meg en liten hytte ved et lite ferskvann, og der vil jeg sitte å skrive om ettermiddagene og ta meg et bad innimellom. Så skulle jeg ønske at alle barna hadde det helt topp. De kom på besøk med sine kjærester og ektefeller etterhvert, hadde fått seg fine jobber og alt var vel. På vinteren dro jeg til utlandet og satt under en palme og skrev. På face time snakket jeg med barna og alt var vel. De var godt etablert og det meste gikk på skinner. Og penger, det trengte jeg ikke tenke på mer.

I tillegg Gud, skulle jeg ønske at ekstremisme og terrorisme var eliminert og at de fleste hadde det godt, slik at jeg slapp å bli forstyrret av alt det vonde i verden. For da synes jeg det er vanskelig å glede meg over mitt. Ja, sånn ville jeg ønsket at det var Gud, og jeg ville skrive, skrive, skrive.

Så var det som om jeg hørte en stemme: Tone, hva ville du skrevet om da?

Jeg ble stille….Ja, hva skulle ei som bruker livet når hun skriver, skrevet om da? De fine krusningene på vannet. Palmen som svaier i vinden og de vellykkede liva barna våre levde. Ja, det hadde sikkert vært til oppmuntring for en verden som sulter etter tro, håp og kjærlighet. Det hadde sikkert oppmuntret mange!

I samme øyeblikk fikk jeg et nytt perspektiv på alt jeg driver med. Og jeg ville utfordre deg i dag. Er du sikker på at du vil skrive? For du må ha noe å skrive om. Hva er historiene du skal formidle? Er du villig til å gå veien som kreves? Det gjelder for så vidt alt vi ønsker og drømmer om for våre liv. Er vi villige til å gå veien som kreves?

Jeg er villig, og kun av den ene grunn, at jeg tror på en som har en høyere hensikt for våre liv og som trenger våre armer og ben, og hender som kan skrive ord som oppmuntrer og trøster, skaper tro og liv for menneskene her.

Er du villig?

TRENGER DU HJELP TIL Å FÅ AVKLARING?  eller har du bestemt deg, du er villig, men trenger hjelp til å sortere tanker og komme igang? Coaching er et flott verktøy som tar deg videre og jeg har mange gode erfaringer med det. Ta kontakt for en gratis og uforpliktende første samtale på telefon. Ring, eller send sms på 92 85 34 03, eller epost vi kontaktsiden, så finner vi en tid som passer for deg:) Det første steget er det tyngste, men når du tar det vil dører åpne seg, garantert:) Hilsen Tone

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle