• Tone Dalhaug

Dit heltene aldri dør!

Ser vi Elvis, Bowie og Jackson i himmelen? Hvorfor i all verden blir jeg så rørt når heltene dør? 

LIVTILORD.COM-5

Han var ikke nødvendigvis en helt for meg, David Bowie, men en som satte spor etter seg på sitt område og som var svært populær da jeg var ungdom. Selv husker jeg spesielt godt China girl og Let´s dance. Jeg blir rørt, og jeg gjør det hver gang heltene, eller kjente som var en del av en viktig tid for meg dør. Det er utrolig hvor sterkt ungdommens helter og kjendiser påvirker oss. Det merkes når de forsvinner.

Disiplene til Jesus ble også lei seg da Jesus ble borte. De skjønte ikke helt. Han var en helt for dem. Han hadde lovet så mye, og så plutselig var han ikke der. Han snakket om at himmelriket var nært, at de ikke skulle være redde og at han gjorde i stand et sted for dem? Det må ha vært helt merkelig. Akkurat som det er merkelig for mange å høre dette i dag.

Kanskje er det påminnelsen om at livet tar slutt som rører, at livet her ikke varer evig.  Hvor drar de, alle heltene, når livet er over. Fikk de med seg troen på en evig himmel og ny jord, eller er de borte for alltid. Ser vi Elvis, Bowie og Jackson i himmelen? For meg, som kristen blir det også en påminning om at denne verdens berømmelse også tar slutt, og at det å vinne hele verden, men tape sin sjel må være utrolig trist. Men det blir også en påminning om at vi også kan etterlate oss spor, vi kan også være helter!

Etter noen krevende dager hvor du lurer på om du kommer i mål, om du har satset for høyt, om løsningene vil dukke opp, så fikk jeg en herlig oppmuntring av en venninne. Ikke selg førstefødselsretten din, sa hun. Hun tenkte på en historie i Bibelen, om Esau og Jakob, hvor Esau solgte førstefødselsretten sin til broren for litt suppe, i et øyeblikk av slitenhet. Jeg vil ikke selge den. Jeg vil være en helt, en som etterlater seg spor. En som våget, en som holdt ut. Store ord, ja. Men vi trenger slike helter i dag. Jesus var en slik som etterlot seg en viktig arv, et evig håp. Jeg vil gjerne vise en vei, peke på noe større en meg selv. Vil du være med på reisen og være en slik helt? Slitsomt, men ikke umulig når reisen gjøres sammen med heltenes helt, Jesus. Han døde, men oppstod igjen! Nettopp derfor er han annerledes enn alle andre helter. Han har alt vi trenger for å leve det livet vi var ment for.

Når vi en gang er borte, la oss ha plantet noe som rører hjertene til de som er igjen. Ikke etterlat dem rotløse og triste, men etterlat noe som gir dem visshet om hvor vi er reist, slik at de finner veien dit heltene aldri dør.

Hilsen Tone.

Vil du ha inspirasjon til å våge? Kanskje nettmagasinet Våg er noe for deg? Ta en titt her.

#dør #Helter #himmel

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle