• Tone Dalhaug

Det lille ordet som gir livet mening.

Beskjeden om at barndomsvennen til en av våre ungdommer hadde tatt sitt eget liv ble mottatt som et slag i magen. Den kvalmende følelsen som kom snikende satt seg fast i halsgropen. Nei, ropte jeg inni meg, det kan da ikke være sant. Så kom tårene.

Nye dybder.

Alt dette satt i gang en mengde med tanker og følelser. Følelser som gjaldt den rammede familien, våre egne ungdommer, hvordan snakke om dette, og mitt eget kall. En kveld, et par dager etter den triste beskjeden, satt jeg på kontoret med hodetelefoner på. Jeg skulle redigere en video, men klarte det ikke. En liten skrivebordslampe kastet lys over pulten og øreklokkene stengte all lyd ute. I vakumet av stillheten og i det spinkle lyset kom tankene som ga hele drømmen og kallet mitt nye dybder.

«Pivotal moment».

Kofferten til pappa, som er så viktig i min egen visjon, forstod jeg mer av. Den boblende gleden jeg kjente hva gang pappa kom hjem fra sjøen og jeg fikk åpne reisekofferten handlet om hensikt. Et magisk lite ord som gjør så enormt forskjell i et menneskes liv. Med eller uten blir livet enten mørkt, eller lyst. Den kofferten rørte ved noe i mitt liv som var enormt sterkt. Jeg forstod det ikke før 30 år senere. Da jeg så dette var det som et «pivotal moment», du vet når noe dreier i livet ditt og du får nytt blikk og ny innsikt.

Vi har alle slike «pivotal moments» i livet og finner du den rød tråden i disse har du mest sannsynlig ditt budskap til verden. Det er sterk og nesten litt magisk.

I mine pivotale øyeblikk er den rød tråden at de gir meg en sterk fornemmelse av HENSIKT og at mitt, og dermed ditt liv, ikke er en tilfeldighet.

Utenfor hensikten.

Denne kvelden på kontoret blir alt jeg holder på med kastet rundt og jeg kjente en nød for alle som sliter. Det er ubehagelig mange mørke tanker der ute, ubehagelig mange slitne mennesker, ubehagelig mange forvirrede sjeler. Personlig tror jeg vi på mange måter er kommet langt utenfor det som var Guds hensikt for våre liv og vårt samfunn. Vi lever ikke bærekraftig og vi vet det innerst inne.

Livet kan være så spennende når man griper det. Der er håp, der finnes en vei, noe annet nekter jeg å bøye meg for. Resten av mitt liv vil jeg jobbe for dette og skrive om det som får mennesker til å se himmelen og kople seg på sin identitet og sin hensikt.

Frastjålet hensikt.

Vår venn hadde en hensikt og onde krefter stjal den fra ham. Men døden har ikke det siste ordet når vi tror på Han som skapte oss. Han er den eneste som kan sette alt i rette stand. Finn den hensikten din og lev den. Grip den himmelske troen som er plantet i dypet av ditt hjerte fra tidenes morgen og jag den drømmen som får frem den boblende gleden i deg. Du er sett, hørt og tegnet i din Fars hender. Jeg vil rope det ut over hustakene: Du er SKAPT, du har en HENSIKT.

Ta kontakt om du kjenner du trenger det. Send meg en epost HER. Hilsen Tone.

GRATIS hjelp til dine drømmer og kall.

  1. Få mine 10 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.

  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

#hensikt #mening #skapt

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle