• Tone Dalhaug

Det handler ikke om deg.

Er du redd for å feile, redd for å våge, redd for å gripe drømmen, for tenk om det ikke går, eller tenk om du ikke er bra nok, tenk om, tenk om ! Lammende tanker alt sammen. Derfor er innholdet og erfaringen i denne overskriften så utrolig befriende, og ikke nedlatende:-)


Foto: Tone Dalhaug

Foto: Tone Dalhaug


Jeg snakker dette budskapet utifra min kristne tro, men om du ikke har samme ståsted tror jeg faktisk du kan kjenne deg igjen i dette budskapet likevel:-) Det å kjenne på et ønske om å være noe for noen i denne verden er et elementært behov. Vi er skapt til å være noe for hverandre, vi er skapt for relasjoner. Dette kjenner vi og merker vi uansett tro. Men Bibelen forteller at alt handler om dette. Å han en relasjon til han som skapte deg, for det setter alt på plass, ha en relasjon til dine nærmeste, til din ektefelle (Gud så at det var godt for mannen å ha en like) , til dine venner og til verden. Vi er ikke skapt for å stå alene, men til å være for hverandre.

I tillegg er vi skapt med ulike gaver og talenter, ja vi vet det jo så godt. Og som regel om vi får velge, ønsker vi å bruke dette fordi det gir glede å bruke det du har fått, det som gir deg energi, det som bobler inni deg. Og som regel ønsker vi å bruke det for at det kan gi noe til andre, eller hjelpe andre på en eller annen måte. Det må da vel være den optimale opplevelsen av å være på plass i verden når du både kan bruke dine gaver og talenter og samtidig se at det er nyttig i verden og kan bidra inn i menneskers liv på en eller annen måte.

“Det handler ikke om hvor flink du er, men om hvor villig du er!”

Selv om dette er noe vi kan kjenne oss igjen i plages vi ofte av at vi ikke er gode nok, eller at det vi gjør ikke er godt nok. Ballasten vår, historien vår, erfaringene våre, ordene vi har hørt, ja til og med kulturen eller troen vi har med oss kan ha satt bremser på liva våre slik at vi ikke fikk utfolde oss slik det var tenkt og kjenne oss fri, slik det var tenkt. I tillegg lever vi i et samfunn i dag hvor vi i vår kultur kan få et inntrykk av at det meste handler om deg/meg.

Men her kommer den befriende overskriften inn. Det handler ikke om deg, eller meg. Det handler om Han som skapte oss og hva han ønsker å gjøre gjennom oss. Det handler om hva de andre skal få gjennom det vi gir. Da kan vi slippe stresset, prestasjonsangsten, frykten og hva det måtte være vi kjenner på av hinder. Du er som hammer og meisel i treskjærerens hånd. Du er et verktøy for en større hensikt. Det handler ikke om hvor flink du er, men om hvor villig du er! Da er det heller ikke ditt ansvar alene, du skal ikke bære alt. Er ikke det befriende? Det handler ikke om deg! Ha en befriende god uke og helg:)

VEIEN VIDERE. Trenger du drahjelp og retning til å bli fri fra krav og hinder, da er kanskje coaching noe for deg. Ta kontakt for en gratis førstesamtale, så finner vi sammen ut om dette kan hjelpe deg. Hilsen Tone:)

TRENGER DU NETTVERK  med kristne kvinner som våger? Har du i tillegg en gründer i deg, er i gang, eller ønsker å etablere eget firma, alt for en høyere hensikt. Da kan kanskje Skapernettverk være noe for deg. Et nettverk i utvikling. Se under fanen nettverk for mer info og ta kontakt.

BLIR DU OPPMUNTRET? Del gjerne siden videre og anbefal FB siden liv til ord:)

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle