• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen, luke nr. 9

Oppdatert: 3. mars 2020

Den eventyrlige reisen liv til ord 2014. Om å finne sin plass og sin hensikt.

Land i Sikte.

Så, plutselig får jeg øye på det. Noe som skiller hav og himmel. Litt vanskelig å se, men jo, det må være land! Kan det virkelig være det? Jeg tar frem kikkerten. Det er land, ikke til å ta feil av. Farten skrus opp, jeg kjenner jeg blir ivrig…

Land i sikte, land i sikte! Jeg roper, men ingen hører meg. Det er jo ingen andre på denne reisen, akkurat nå. Det gjør ingenting. Gleden over å endelig se noe er så stor og overskygger all venting, all ensomhet.

Jeg er ganske nærme nå. Ser mennesker, muligheter og kjenner nye dufter. Litt overraskende landskap, men også gjenkjennbart. Jeg kaster anker et stykke fra land og observerer det hele. Dette ser spennende ut. Men er det rett, er det for stort, er det for vanskelig? Jeg må kjenne etter.

Noen vinker til meg. Foreløpig er det så overveldende det hele at jeg bare vinker tilbake. På en måte kjennes det godt bare å ha kommet så langt. Det vinkes igjen. Skal jeg gå i land?


© Robert Davies | Dreamstime.com

© Robert Davies | Dreamstime.com


– Se for deg at du får øye på noe som skiller hav og himmel på din reise. Hvordan ser dette «landskapet» ut?

– Hvordan føles det å få øye på det?

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» Jeremia 29 vers 11.

Del gjerne videre 🙂 Vi du sikre at du får alle «lukene» rett i innboksen så skriver du eposten din inn i høyremenyen øverst. Fortsatt god adventstid. Hilsen Tone.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle