• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen, luke nr.6

Oppdatert: 3. mars 2020

Den eventyrlige reisen – liv til ord 2014. Om å finne sin plass og sin hensikt.

Hva velger jeg?

Jeg er fremdeles på skjæret. Det var ikke så lett å komme seg av som jeg først trodde. Det skulle virkelig ta sin tid og det gikk ikke av seg selv. Det var rett og slett en bestemmelse som måtte til.

Man kan jo ikke bli på et skjær for alltid. Først virker det som himmel på jord. Et lite skjær, ingen andre å tenke på, ikke noen forstyrrelser, du får hvile, du har båten din og det føles som du har rett til å være der. Det er bare det at du er fastlåst, ingen ting fruktbart skjer der. Det er nakent og kaldt, og etterhvert blir det mørkt. Båten kommer heller ikke til å fikse seg selv, eller bare hoppe av skjæret.

Det måtte en bestemmelse til. Noen valg ble tatt, noen vurderinger. Det første som skjedde var at jeg bestemte meg for å ikke bli der. Det var det viktigste valget. Til slutt fikk jeg hjelp av en klok dames spørsmål. Hun hadde vært på slike skjær før meg.

– Hva skjer med de rundt deg, med deg, og med reisen din om du blir på skjæret?

– Hva skjer med deg, med drømmen din, og med de rundt deg om du forlater skjæret og fortsetter reisen?


IMG_2423
» Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd, og mist ikke motet!» – 5.Mosebok 31 vers 8.

Del gjerne videre 🙂 Vi du sikre deg alle «lukene» rett i innboksen din så skriver du eposten inn i høyremenyen øverst. Fortsatt god adventstid. Hilsen Tone.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle