• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen, luke nr. 5

Oppdatert: 3. mars 2020

Den eventyrlige reisen. liv til ord 2014. Om å finne sin plass og sin hensikt.

Skjær i sjøen.

Båten glir gjennom vannet. Vinden er rolig. Du kan knapt tro at du endelig har lagt ut på denne reisen, og det kjennes så godt, så riktig. Du har aldri vært mer overbevist. Du vet du har gjort det rette.

Det er ingenting som varsler fare, men så skjer det. Bråstans! Et skjær, her? Det kan da ikke være mulig…Burde jeg sett det, kunne jeg unngått det? Jeg har heldigvis aldri grunnstøtt med båt, men har kjent på erfaringen på min eventyrlige reise, mange ganger. Man erfarer noe viktig hver gang. Det kan være smertefullt, og for en stund kan man miste den sterke overbevisningen man hadde. Gjorde jeg det riktige? Hvorfor skjedde dette?

Noen ganger må båten repareres, noen ganger kan den dras lett av skjæret. Noen ganger må kanskje du også få litt hjelp. Men en eventyrer som er ute på et oppdrag som dette kommer seg alltid videre. Etterhvert blir skjæra mer synlige, enklere å styre unna. De får ikke gjort like mye skade. Du blir tryggere som kaptein på egen skute. Stå fast i det lille du har fått se, juster kursen om nødvendig, og fortsett reisen.

Hva har du lært av dine grunnstøtinger? Hvordan kan du bruke disse erfaringene positivt videre på din reise?


Foto - Tone Dalhaug

Foto – Tone Dalhaug


 Vær våkne, stå fast i troen, vær modige og sterke! 14 La alt dere gjør, skje i kjærlighet. 1. Korinterbrev 16, vers 13.

Del gjerne videre 🙂 Vi du sikre at du får alle «lukene» rett i innboksen så skriver du eposten din inn i høyremenyen øverst. God fredag til deg. Hilsen Tone.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle