• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen – luke nr. 3

Oppdatert: 3. mars 2020

Julekalenderen 2014 – liv til ord. Den eventyrlige reisen. Om å finne sin plass og sin hensikt.

Jeg vil dra!

Jeg har alltid elsket havet, og det er vel fordi jeg er vokst opp ved kysten. Svaberg, tang og tarelukt. Måkeskrik og solen som skaper glitrende diamanter i vannskorpen. For meg den optimale plassen å være. For deg er det kanskje noe helt annet.

Det beste er når horisonten er fri. Da dukker den samme følelsen opp som jeg fikk når jeg åpnet kofferten til pappa med alle souvenirene fra fjerne kyster oppi. Hva finnes der ute? Som barn visste jeg ikke alltid hva som befant seg bortenfor det jeg kunne se. Nå gjør jeg jo det, men likevel henter jeg frem den samme spenningen som da jeg var barn…Jeg ser utover havet, mot horisonten…og jeg kan kjenne følelsen…det vekkes opp en frihet, en trang til å dra. Litt skummelt, men trangen til å finne ut, til å oppdage er sterkere. Jeg vil hoppe på første båt som kommer forbi. Jeg er klar til å dra, jeg må bare finne ut av det…hva finnes der ute?


Foto: Tone Dalhaug

Foto: Tone Dalhaug


I hvilkene andre situasjoner fremkalles de samme følelsene hos deg som du kjente på i forrige «luke»? I den gode opplevelsen fra barndommen. Hva er felles i disse situasjonene?

«Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket, og rikdommer gjemt på hemmelige steder, for at du skal kjenne at jeg er Herren, som kaller deg ved navn, Israels Gud.»  Jesaja 45 vers 3.

Blir du oppmuntret eller inspirert så del gjerne videre, eller legg igjen en kommentar. Vil du ha alle «lukene» rett i innboksen din kan du legge inn eposten din i høyremenyen øverst. Fortsatt god adventstid.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle