• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen,luke nr. 12.

Oppdatert: 3. mars 2020

Den eventyrlige reisen – liv til ord 2014. Om å finne sin plass og leve sin hensikt.

Mange muligheter.

Jeg kjenner begeistringen over å ha funnet nytt land og nye muligheter. Jeg griper ivrig alle oppdagelser. Reisen har vært lang, nå er det tid for å jobbe. Tross alt, noe må man jo leve av. Jeg er ganske fornøyd med meg selv. Jeg har våget, jeg har vært ute lenge, oppdaget og kommet i havn. I dette lille øyeblikket tenker jeg at det er her jeg skal være.

Så lite jeg visste, så smått jeg tenkte. Men sånn er reisen, når man drar alene. Man må bare erfare, og det er en erfaring jeg ikke kunnet være uten.

Det er godt å være her, jeg trives, jeg jobber hardt. Reiser rundt, møter mennesker, skriver historier. Jeg klarer det, jeg klarer det. Selvstendig næringsdrivende. Frihet, endelig.

Så kommer det ganske snart en ny, snikende følelse. Denne gangen er det ikke ensomheten, men noe annet, minst like smertefullt.


Foto: Tone Dalhaug

Foto: Tone Dalhaug


  1. Er det riktig å gripe alle muligheter?

  2. Hvis du svarer nei, hvilke muligheter skal du velge ?

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel.» Matteus 11 vers 28-29.

Del gjerne videre 🙂 Dersom du ikke får alle «lukene» rett i innboksen allerede, så skriver du eposten din inn i høyremenyen øverst. Fortsatt god adventstid. Hilsen Tone.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle