• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen, luke nr. 11.

Oppdatert: 3. mars 2020

Den eventyrlige reisen – liv til ord 2014. Om å finne sin plass og leve sin hensikt.

En skatt.

Jeg vasser i land, dryppende våt.

Synes du reisen tar lang tid? Min reise har tatt veldig lang tid, men det handler mye om at jeg ikke visste hvor jeg skulle. Jeg hadde en anelse, men det ble som å si at jeg skulle til Asia, men ikke ane hvilket land. Og da tar reisen unødig lang tid. Å stikke innom hvert land på vei mot målet kan være veldig lærrikt, og gi mange erfaringer, men kan også slite deg ut.

Det var min trosopplevelse som 22 åring som ga meg tryggheten, hensikten og retningen, men jeg forstod ikke hvem jeg var i denne hensikten. Jeg hørte aldri noen snakket om en slik reise, så jeg måtte oppdage både reisen og meg selv på egenhånd. Det var denne kofferten i «luke1» som var en viktig brikke, i tillegg til mange andre små brikker som bønn og Guds ledelse.

Jeg står på stranden og føler meg litt bortkommen, men det tar ikke lang tid før jeg får nye venner. Noen smil og nikk, et vennlig hei. Det kribler og bobler. Jeg er spent på hva jeg skal gjøre her. Vi tenner opp bål, jeg varmer meg. Vi forteller historier og ler.

Jeg får øye på noe i sanden. Det er veldig lite, men skinner. Det minner meg om pappas reisekoffert. Jeg har funnet noe, noe av verdi, en historie. Jeg begynner å skrive…Det er dette jeg har lengtet etter og jeg griper muligheten. Endelig har jeg også noe å ta med meg hjem. Det er så smått det jeg har i hendene, men det er verdifullt.


foto: Tone Dalhaug

foto: Tone Dalhaug


– Har du funnet noe av verdi i ditt nyoppdagede land, lite eller stort?

– Hva velger du å gjøre med det?

«Den som er tro i smått, er også tro i stort, og den som er uredelig i smått, er også uredelig i stort.»  Lukas 16 vers 10.

Del gjerne videre 🙂 Dersom du ikke får alle «lukene» rett i innboksen allerede, så skriver du eposten din inn i høyremenyen øverst. Fortsatt god adventstid. Hilsen Tone.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle