• Tone Dalhaug

Den eventyrlige reisen – luke nr.1

Oppdatert: 3. mars 2020

Julekalenderen 2014 – fra liv til ord. Den eventyrlige reisen. Om å finne sin plass og sin hensikt.

Oppdagelser.

Jeg åpnet pappas reisekoffert. Han hadde akkurat kommet hjem fra sjøen og det var ikke mer enn en til to ganger i året vi så ham. Forventningen og spenningen husker jeg ennå. Det var stas å få pappa hjem, men like spennende var det å få åpne kofferten. Metallspennene på det brune lokket klikket til side og jeg løftet det opp. Det var som å åpne en hel verden av eventyr. En Sumbrero fra Mexico, skinnende kopperfat fra Midtøsten, en utstoppet piraya fra Brasil og rulleskøyter fra Amerika. Det var som 1001 natt. Det skulle ta flere tiår før jeg skjønte at disse opplevelsene rørte ved noe dypt i meg, eventyreren.


© Bowie 15 dreamstime.com

© Bowie 15 dreamstime.com


Hva slags hendelser har du fra barndommen som vekker gode, sterke minner. Øyeblikk av glede, forventning, undring. Hva forteller de deg?

«Jeg takker for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt….Dine øyne så meg da jeg var et foster. Alle dager er skrevet opp i din bok, de fikk form før en av dem var kommet. Dine tanker, Gud, er dyrebare for meg, summen av dem er ufattelig!» 

Salme 139 v. 14, 16 – 17.

Blir du oppmuntret eller inspirert så del gjerne linken med kalenderen med dine venner:-) Del gjerne tanker i kommentarfeltet også:-)

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle