• Tone Dalhaug

Den saftigste frukten.

Oppdatert: 16. mars 2020

Drømmer du om å bidra med dine talenter og gaver og skape noe godt for mennesker rundt deg? Kanskje ønsker du å være en samfunnsrøfst i den offentlige debatten, eller kanskje har du en gründerdrøm. Kanskje er du kunstner og vil berører eller påvirke med det Gud legger deg på hjertet. Uansett hva det er du vil bidra med i verden, så ønsker du sikkert å bære god frukt, slik bibelen beskriver det og påvirke på en best mulig måte.


I dag ble jeg så oppmuntret til å skrive om hva som vil bringe den saftigste frukten i våre liv utifra hva Bibelen sier. I Johannes 15 beskriver Jesus et enkelt prinsipp som vil bringe god og saftig frukt. Vi må være påkoblet Vintreet, som er et symbol på Jesus. Hvis vi blir der vil vi bære frukt og da vil vingårdsmannen, som er et bilde på Gud, beskjære oss slik at vi bærer enda mer frukt, sier Jesus. Kopler vi oss derimot bort fra Vintreet vil vi visne og grenene skjært av.


Deretter sier Jesus noe veldig sterkt. Blir vi i ham og hans Ord i oss, altså påkoblet Vintreet, da skal vi kunne be om hva som helst, og det skal bli gjort for oss. Grunnen til at Jesus gir så sterke løfter kommer i neste setning. Når vi bærer mye frukt så vil Gud bli herliggjort. Dermed kan du med stor frimodighet be om hjelp til det som ligger på ditt hjerte av drømmer og kall, for dersom din visjon og ditt ønske med dette er å herliggjøre Gud, så lover han å svare deg på den bønnen. Bare husk, at du alltid forblir påkoblet Vintreet, den eneste kilden til riktig næring. Da vil du bære den beste og saftigste frukten.


Hilsen Tone, journalist, coach og forfatter.


Følger du meg på epost? Hvis ikke kan du gjøre det ved å klikke her. Som takk får du mine 12 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre drømmer og kall, helt GRATIS!


68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle