• Tone Dalhaug

De lagde bare en notis.

Har du opplevd at noen ikke har forstått hvor stort det er det du bærer på, eller degradert din visjon til en liten notis? Da er månedens blogg til deg:-)

I helgen var jeg på et arrangement i Sandefjord og kom i prat med noen jeg ikke kjente. De spurte hva jeg drev med og jeg nevnte blant annet min nysatsing, nettmagasinet Våg. Da sier begge to: Ja, det har vi hørt om. Jeg ble litt paff for dette er jo helt nytt og ingen aviser har skrevet om det, tenkte jeg.


Gud gir vekst – Foto: © Ligorosi | Dreamstime.com


Jeg glemte i farten at jeg hadde vært på Visjon Norge og snakket om visjonen og nettmagasinet der. Damen kom på at det var bl.a der hun hadde hørt om meg, men i tillegg hadde hun lest om det i en avis, sa hun. Det syntes jeg var underlig for jeg hadde jo ikke blitt intervjuet av noen avis. Jeg hadde riktignok sendt en pressmelding og noen få linjer med link til nettsidene mine, og jeg regnet garantert med å få en telefon om intervju. Tross alt, dette er et helt nytt nettmagasin, det handler om kvinner, men viktigst av alt: Visjonen er så stoor og den er viktig. Jeg fortelte dette til damen og hun svarer at det var bare en liten notis.

Jeg ble enda mer paff. Hva, laget de bare en notis av visjonen min, tenkte jeg. Da gikk det opp for meg at de hadde nok tatt litt fra pressemeldingen, eller websiden og brukt det. Jeg fikk nesten tårere i øynene. De forsto ikke hvor stort dette var. De skjønte nok ikke hvor mange kvinner som trenger hjelp til å foredle talenter og frukt de bærer på. De skjønte nok ikke at dette handler om å bringe det himmelske budskapet ut på en ny måte, at det handler om å se misjon på en ny måte, at det handler om å være et alternativ til alt det alternative, at det handler om å inspirere kvinner til å våge, og at det er stort, at jeg drømmer om å inspirere kvinner i Nord og Sør, i Øst og Vest. Jeg visste også at det ikke er så mange kristne kvinner som er driver med det samme, kanskje ingen. Jeg så for meg en dobbelside, tross alt jeg hadde jo fått god plass om andre prosjekter jeg drev med, jeg hadde tyngde og dette måtte da være verdt mer enn en notis.

Like før vår lille samtale var det en innledende andakt på møtet vi var på. Den handlet om at Gud er den som gir vekst. «Vi sår, Apollos vanner og Gud gir vekst», som det står i 1. kor. 3, vers 6. Jeg ble minnet om ordene i samme øyeblikk som tårene presset på, og jeg kjente det ga fullstendig fred. Jeg ville så gjerne gi det videre til deg i dag. Har du opplevd at noen ikke forstår hvor stort det er det du bærer i ditt hjerte? Har du opplevd at noen har krympet det ned til en liten notis? Min oppmuntring til deg er at du må bare være trofast og så ut det du har fått,  jobbe og levere solide produkt, og pleie deg og kallet godt. Det kan være å høre på andre som har gått en lenger vei, dra på samlinger eller ta et kurs som gir faglig påfyll. Det kan være å lese i Guds ord, og snakke med noen som forstår hva du bærer på. Så er det Gud som gir vekst.

Det vil selvsagt komme naturlig vekst av at du jobber, men kanskje er det noen helt spesielle dører som bare Gud kan åpne, og kanskje vil han vise deg at det ikke er din kraft som skal bringe det i mål, og at du, eller jeg, ikke er avhengig av store oppslag for å virkeliggjøre det Han har lagt ned i oss. Han vil gjøre det, og dermed trenger vi ikke bli skuffa over menneskelige nederlag og stengte dører. For da har han noen andre dører som han vil åpne for deg, dører du ikke ante fantes. Du skal se det blir god vekst, og mer enn små notiser når Han åpner dører:-)

Hilsen Tone.

En måte å bli inspirert på og nære drømmen og kallet ditt er å høre andres historier. Troen kommer av det vi hører vet du, og det er viktig hva vi hører på. Vil du bli inspirert og bygget opp så er nettmagasinet Våg noe du bør sjekke ut:-) Dette er laget for å vanne dine drømmer og kall og gi deg påfyll til å komme videre uansett hvor du er akkurat nå. Les mer her:  www.vaagmagasin.com

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle