• Tone Dalhaug

Avengasjer deg og utrett mer!

21.01.15 - Brenner du for mye?

For mange år siden bodde og jobbet jeg på kibbutz i Israel sammen med min mann. Der traff jeg en finsk dame som drev et målrettet arbeid og reiste rundt i mange land i verden. Hun hadde kun en liten koffert med alle sine eiendeler. Når hun dro fra et sted ga hun bort alt hun ikke fikk plass til i kofferten. Det var en målrettet og bevisst dame, som visste akkurat hva som var hennes hensikt, og hva hun trengte i kofferten. Men slik hadde det ikke alltid vært.


Idea concept on black background

I dag driver damen en stort og målrettet arbeid i et helt annet felt. Så vidt jeg vet har hun aldri siden vært utbrent. Hun kan godt gi penger til rusarbeidet, og hun besøker gjerne en venn som har slitt med rus når hun er hjemme i Finland, men hun legger ikke hele seg i alt hun synes er viktig.

Brenner du for mye?

Hvor ofte svarer du ja fordi det jo er en god sak? Hvor ofte våger du å si nei, når du egentlig vil si nei? Hvor bevisst er du på å jobbe målrettet i en retning? Hvor mange gode saker sprer du energien din på? Hvor mye tid bruker du på ting du egentlig ikke vil bruke så mye tid på?

Hvor mye mer kunne du utrettet på det som er hovedhensikten din, dersom du avengasjerte deg litt mer?

«Visste du at de mest sukssesrike forretningsmenneskene i verden er de beste på å si nei? Det er fordi de vet nøyaktig hva de skal si ja til.»

Til og med Jesus gjorde kun det han var på jorda for å gjøre. Han var svært målrettet og sa nei når det var utenfor hans oppdrag. Han sa: Jeg gjør kun det Far sier jeg skal gjøre, og taler kun det Far sier jeg skal tale. 

Hva skal du si ja til? Når du vet det, er det enklere å si nei. Når du våger å avengasjere deg, vil også tjenesten din lyse sterkere og utrette mer.

Trenger du hjelp til å finne din hensikt/ditt kall, eller hjelp til å si nei? Coaching er et flott verktøy som kan hjelpe deg videre. TA kontakt for en gratis og uforpliktende samtale, så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Kontaktsiden har kontaktinfo.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle