• Tone Dalhaug

…Alle andre dager skal vi leve.

«En dag skal vi dø, men alle andre dager skal vi leve» Per Olov Enquist.

LIVTILORD.COM-4

For noen få uker siden døde min «mommo». Hun var ikke syk, men mett av dage. Hun ble nesten 100 år og ville reise til Vår Herre og kjæresten sin, som hun sa. Jeg har så mange gode minner fra huset i Songe terrasse i Arendal. Når jeg ringte til mine besteforeldre og det var «moffen» som svarte i andre enden, ropte han inn til sin kone og sa: Tutta (det var hennes kallenavn), nå ringer venninnen din.

Når jeg kom på besøk flyttet moffen inn på «furterommet», som min mommo kalte det, og jeg fikk ligge på samme rom som  mommo. Om morgenen kom moffen inn med boblekjeks og melkejsokolade. Det var frokost på senga det;-) Om sommeren plukket vi bær, frukt og alle slags godsaker. Jeg fikk være med å safte og sylte og bake. På regntunge dager gikk jeg opp på loftet og inn i kottet under skråtaket. Der var det klær fra min mor og mine tanters barndom og ungdomstid. Kjoler fra 60 tallet var populære og jeg fant alltid noe fint å kle meg ut i. Noe likte jeg så godt at jeg tok det med hjem og brukte det i min egen skolehverdag.

Det er rart å miste noen som har vært der så lenge. Du vet kanskje hvordan det er. Jeg hørte noen fortelle at de hadde mistet noen så altfor tidlig, men denne personen hadde levd så modig og tydelig den tiden hun hadde. Mommo var heldig og fikk leve lenge, i tillegg brukte hun livet godt. Hun var engasjert i gode saker, beøkte barn og barnebarn. Hun var opptatt av verdenssituasjonen og fulgte alltid med på nyheter. Hun jobbet i hus og hage, stelte istand selskaper og lagde mye godt. Før hun giftet seg jobbet hun som barnepleier, og hun var ute i verden og fortalte spennende historier fra tiden i England. Det var absolutt tunge stunder for mommo, og det var også ting som ikke alltid var bra. Slik er det vel i de fleste familier.

Jeg ville bare minne oss om at vi må leve, mens vi lever. Bruk dagene, skap noe rundt deg, våg noe du ikke har våget før, grip mulighetene, håpet, troen og drømmen. Besøk noen du ikke har sett på lenge, gled noen med en kake. Ikke glem din hensikt, hvorfor du er her. Vi er skapt for å ha en relasjon med Herren, han som skapte himmel og jord, og vi er skapt til en relasjon med hverandre. Og ikke minst er vi skapt til å gå ut med det gode budskapet. Lev livet til fulle mens du er her. JA, en dag skal vi dø, men de andre dagene skal vi leve.

Hilsen Tone.

Vil du bli inspirert til å våge mer, så sjekk ut det nye nettmagasinet VÅG, som gis ut av liv til ord. Jeg gleder meg til å dele inspirerende historier om kvinner som tar små og store modige valg med deg. Og blir du oppmuntret av det som deles fra LIV TIL ORD så send mail videre til dine venninner, søstre, eller døtre. Del på FB, eller anbefal siden via FB.

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle